Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Romair Consulting se va ocupa de asistenta tehnica pentru noul proiect al Companiei de Apa Aries Turda

Actualitate
Tools
Typography

Gheorge Boeru şi Cristian Matei, în calitate de director al Romair Consulting şi, respectiv, al Companiei de Apă Arieş, au semnat miercuri, 3 septembrie, contractul prin care Romair oferă consultanţă Companiei de Apă Arieş.

Romair Consulting este societatea care a câştigat licitaţia pentru "Asistență Tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda - Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020", Gheorghe Boeru fiind prezent la Turda în calitate de reprezentant al Romair Consulting.
În deschiderea conferinţei de presă organizate cu ocazia semnării contractului, directorul Cristian Matei a făcut câteva precizări în legătură cu ce înseamnă acest "pas 2" şi etapele care trebuie parcurse precum şi ce urmează să se întâmple în cadrul noului proiect, directorul Companiei de Apă Arieş felicitându-l pe Gheorghe Boeru pentru câştigarea licitaţiei - şi pentru adjudecare la valoarea de 6.967.052 - dar şi pe managerul de proiect - Bogdan Bobic - care, alături de alţi colegi din cadrul CAA, a muncit în echipa de evaluare a participanţilor prezenţi la licitaţie.
Un element important scos în evidenţă de Cristian Matei este acela că munca din comisia de evaluare poate fi apreciată inclusiv prin faptul că, ulterior declarării câştigătorului, nu au existat contestaţii.
"Doresc să aduc şi eu mulţumiri colegilor de comisie pentru munca de trei luni în comisia de evaluare, colegi care au avut un rol în pregătirea aplicaţiei, a documentaţiei de atribuire" spunea Bogdan Bobic nominalizându-i pe Mihaela Sârb, Simona Bolog, Adrian Demeter, Dorin Apahidean, corneliu Asafti şi Iuliu Petridean, de asemenea amintindu-i şi pe Ştefan Viorel, Dan Morar şi Claudiu Bolboacă, "reprezentanţii UCEVAB de la Zalău".
Precizând că Romair Consulting a avut cea mai bună ofertă, managerul de proiect a explicat că în vederea declarării câştigătorului au existat şi criterii tehnico-economice care să ghideze evaluarea nu doar după preţ, ci şi după calitatea şi experienţa consultantului. "La finele lui 2015 să avem finalizată aplicaţia de finanţare, studiul de fezabilitate, partea de proiectare aferentă proiectului major din bugetul 2014-2020 al UE" spunea Bogdan Bobic menţionând că proiectarea şi întocmirea studiului de fezabilitate este foarte importantă.
Tot Bogdan Bobic a fost cel care i-a nominalizat pe toţi participanţii la licitaţie şi locurile pe care aceştia le-au ocupat, cu punctajul aferent:
- loc 1 (88,44 puncte) - Romair Consulting S.R.L.
- loc 2 (84,75) - Eptisa Romania S.R.L. - Eptisa Servicios De Ingenieria S.L.
- loc 3 (82,56) - S.C. Eng Green S.R.L. - S.C. Fichtner Environment S.R.L. - S.C. Interdevelopment S.R.L.
- loc 4 (73,31 puncte) - C&S Di Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L.
- loc 5 (65,07 puncte) - Louis Berger
- loc 6 (62,43 puncte) - SC Allplan Proiect S.R.L. - Niras Bulgaria Eood
- loc 7 (52,91 puncte) - Egis Romania - Egis International - Tractebel Engineering S.A. - Consitrans S.R.L.
- loc 8 (52,60 puncte) - Teamnet Engineering S.R.L. - Acciona S.A. - Epem S.A. - ISPE
- loc 9 (49,55 puncte) - Mott Macdonald Limited - WYG International Limited
- loc 10 (45,86 puncte) - Tahal Consulting Engineers LTD Tel Aviv - Sucursala Bucureşti
Explicând că primarii localităţilor din aria de acoperire, de operare a CAA sunt foarte grăbiţi să începă lucrările, Cristian Matei l-a invitat pe Gheorghe Boeru să adreseze câteva cuvinte celor prezenţi, cărora să le vorbească şi despre societatea pe care o conduce.
"Romair e o companie de familie care şi-a început activitatea în 1997 şi azi e lider de piaţă. Azi implementăm 17% din toţi banii Uniunii Europene în toate domeniile" spunea Gheorghe Boeru explcând că în POS 1 societatea a obţinut finanţare pentru 14 judeţe din 27 de aplicaţii mari, la momentul de faţă Romair ocupându-se de implementare în 11 judeţe. De asemenea, Romair este firma la care Ghoerghe Boeru se referea spunând că "suntem peste 500 de colegi în România" dar şi că "în 1997 am construit primul program PHARE, primul ISPA primul proiect major la Băncii Mondiale".
Mai mult, Romair Consulting se poate lăuda că este compania care are nu mai puţin de 109 aplicaţii aprobate la Bruxelles, următoarea companie ca număr de aplicaţii aprobate având doar 7, ceea ce l-a făcut pe Gheorghe Boeru să spună că "Garanţia noastră este garanţia aplicaţiilor realizate până la ora aceasta", adăugând că societatea pe care o reprezintă nu a primit nicio corecţie financiară (nicio penalizare financiară).
De asemenea, directorul Romair a ţinut să felicite Compania de Apă Arieş pentru că - după Focşani - Turda are a doua companie care reuşeşte să semneze un astfel de contract, alte companii nereuşind nici măcar să iniţieze o astfel de procedură.
"Peste două-trei zile venim cu echipa completă care se va muta la dumneavoastră" anunţa Gheorghe Boeru explicând că şi după obţinerea finanţării Romair Consulting va fi alături de Compania de Apă Arieş oferind asistenţa tehnică viitorilor constructori.
La finalul întâlnirii cei doi directori au semnat contractul.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS