Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Viitor sumbru pentru companiile incompetente, previzionat de Gheorghe Boeru

Actualitate
Tools
Typography

Directorul Romair Consulting - Gheorghe Boeru - a fost prezent miercuri, 3 septembrie, la Turda - în calitate de câştigător al licitaţiei - pentru a semna contractul de asistenţă şi consultanţă cu Compania de Apă Arieş.

Dacă în timpul conferinţei de presă care a avut loc la sediul Companiei de Apă Arieş directorul Romair Consulting a lăudat Compania de Apă Arieş pentru faptul că reuşeşte să semneze un astfel de contract, totuşi, Gheorghe Boeru a ţinut să atragă atenţia asupra unui aspect care trebuie să fie luat în considerare tot mai mult.
Din perspectiva reprezentantului unei firme care are 109 aplicaţii aprobate la Bruxeles, Gheorghe Boeru spunea că "Uniunea Europeană în etapa a doua vrea mai mult decât în etapa întâi" explicaţa mai în detaliu fiind că "să dea banii la firmele care s-au consolidat, iar firmele care nu s-au consolidat să dispară". Cu alte cuvinte, firmele care nu au reuşit că sunt capabile să demonstreze că pot gestiona eficient eventualele fonduri europene accesate vor fi asimilate - pe principiul "peştele cel mare în mănâncă pe cel mic" - de către firmele mai mari, care au reuşit să demonstreze performanţă în gesionarea fondurilor venite dinspre Uniunea Europeană.
"Părerea mea personală este că azi, la nivelul României, din 34 de companii vor dispărea foarte repede 6-7, în următorii doi-trei ani datorită faptului că aceste companii din POS Mediu nu s-au ridicat la peste 50% execuţie, nici nu mai au cum să execute şi aceşti bani nu doar că sunt pierduţi, dar nici nu au posibilitatea dezvoltării. Şi atunci ele vor fi absorbite de alte companii", în acest sens Gheorghe Boeru dând exemplul Poloniei.
"Aşa cred eu că se va întâmpla. nu ştiu dacă este bine sau nu" mai spunea Gheorghe Boeru adăugând: "ce vă pot spune este că Uniunea europeană, în POS Mediu II, vrea să vadă performanţă: degeaba i-am dus locuitorului apa şi canalizarea, vrea să vadă că avem sistemul de urmărire şi contorizare automat".
Nu în ultimul rând, Gheorghe Boeru mai spounea că "schimbarea Comisiei Europene acum va schimba puţin şi faţa Europei. România nu va mai primi, pe POS Mediu II, aşa, la grămadă. Deci va fi foarte zgârcită, să zic aşa". Zgârcenia Uniunii Europene se datorează, spunea directorul Romair Consulting , şi româniei pentru că dacă, per total ARA (Autoritatea Română a Apei - n.r.) România a primit de la UE 100 de lei, la momentul de faţă sunt consumaţi 42 de lei.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS