Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

WORKSHOP: ’Noi tehnici si metode de consiliere si informare - Schimb de bune practici

Actualitate
Tools
Typography

- comunicat -
Agenția de Consultanță și Afaceri Română – ACAR în parteneriat cu FORUM GROUP în calitate de Beneficiar, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE și Asociația EDUTECO a organizat cadrul proiectului "Și noi avem dreptul la muncă!", (POSDRU/165/6.2/S/143094), workshop-ul ''Noi tehnici și metode de consiliere și informare - Schimb de bune practici''.

Guest speaker - Simone Cerlini - expert străin în politici de incluziune socială, țara de origine – Italia.

Workshop-ul ''Noi tehnici și metode de consiliere și informare - Schimb de bune practici'' s-a desfășurat pe parcursul a două zile, 09 – 10 octombrie 2014, în orașul Baia Sprie, judeţul Maramureș.

Proiectul "Și noi avem dreptul la muncă!" are o durată de 18 luni şi se implementează în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 în regiunile Bucureşti – Ilfov, Sud – Muntenia și Nord – Vest având ca obiectiv general îmbunătățirea integrării grupurilor vulnerabile și eliminarea barierelor cu care aceste grupuri se confruntă în încercarea lor de a obține un loc de muncă și de a se integra în societate.

Workshop-ul ''Noi tehnici și metode de consiliere și informare - Schimb de bune practici'' a avut ca obiectiv realizarea unui schimb eficient de bune practici între consilieri și reprezentanți ai instituțiilor publice și ONG-urilor în vederea identificării de noi tehnici şi metode de consiliere şi informare, care să sprijine grupurile vulnerabile în scopul unei mai bune orientări profesionale a acestora pe piaţa muncii.

Integrarea socio-profesională a grupurilor vulnerabile și dezvoltarea metodelor de informare și consiliere au reprezentat câteva dintre temele ce au fost abordate în cadrul evenimentului.

De asemenea, invitatul special, Simone Cerlini - expert italian în politici sociale, a prezentat Sistemul de Protectie Socială Italian, strategiile de politica socială din regiunea Lombardia, cât și date despre o unealta inovativă numită ''Matricea ecologică'', dezvoltată pentru a servi ca alternativă la un sistem de protecție socială deficitar în ceea ce privește, în special, persoanele aparținând grupurilor vulnerabile. Acest sistem denumit ''Matricea ecologică'' este o bază de date complexă care conține și centralizează date despre toate persoanele asigurate înregistrate cu scopul definirii clare a nevoilor acestora și având ca rezultat eficientizarea costurilor aferente serviciilor oferite prin sistemul de stat.

Workshop-ul ''Noi tehnici și metode de consiliere și informare - Schimb de bune practici'' a constituit un adevărat forum de prezentare și dezbatere a celor mai bune tehnici şi metode de consiliere şi informare si a reunit reprezentanţi ai instituţiilor publice și organizaţiilor neguvernamentale, experţi străini și consilieri. Activitățile din cadrul workshop-ului vor avea ca rezultat final îmbunătățirea serviciilor de sprijinire a grupurilor vulnerabile.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS