Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Argint pentru turdeni la "mondialele" din Polonia | GALERIE FOTO

Actualitate
Tools
Typography

În perioada 15-20 octombrie 2014 s-a desfășurat în Polonia, Campionatul Mondial de Karate W.U.K.F de copii mini-cadeți, cadeți si juniori.

La această ediție au participat peste 1400 de sportivi din 38 de țări din întreaga lume. Din Lotul Național al României au făcut parte 5 sportivi ai Clubului Samurai Turda și instructorul acestora Paul Cățănaș. Sportivii care au reprezentat Municipiul nostru la acest eveniment au fost: Grigore Cristina, Lazăr Ariana, Bărbat Bianca, Rotaru Cosmin și Sicoe Andrei.

Doi dintre sportivi antrenați la Clubul Samurai Turda au reușit să cucerească medalia de argint și titlul de vicecampion mondial.

Prima medaliată este Grigore Cristina, care la proba Kata 11-12 ani 9-7 Kyu (cetura Alb- Portocaliu), a reușit să cucerească medalia de argint dintr-o grupă la startul careia s-au aliniat peste 40 de sportive, aceasta fiind devansată de o participanta din Portugalia care la finele categoriei a câștigat cu 3 sutimi diferența față de sportiva noastră. Performața Cristinei este una foarte importantă având în vedere nivelul înalt și numărul mare de sportive la această categorie.

A doua sportivă medaliata este Bărbat Bianca care a participat la proba de kata cadeți open (toate centurile la un loc), reușind o mare performață, având în vedere ca la categoria ei au luat startul 48 de sportive cu centuri negre ,aceasta fiind singura cu centura albastră. După primele două tururi sportiva noastră s-a calificat în finală pe locul 4 alături de o altă compatriotă din Timișoara, care a ocupat poziția secundă. După aceste două tururi misiunea Biancăi părea imposibilă deoarece avea cu 3 sutimi mai putin decat primul loc , iar la acest nivel 1 sutime este foarte greu de recuperat. Incredrea, concentrarea și profesionalismul cu care Bianca a tratat această competiție a făcut ca după disputarea finalei, să se claseze pe locul secund fiind la doar o sutime de prima poziție care a fost castigata de colega ei de lot din Timișoara.

Rezultate bune au avut Rotaru Cosmin si Andrei Sicoe care au fost singurii sportivi cu centura verde din cei 51 inscrisi la categoria lor. Rotaru Cosmin a reușit să se impună în fața celorlați participanti din România cu care se duelează în competițiile interne, doar 2 din 8 reusind să se califice pentru turul secund și apoi în finală.

Lazăr Ariana din păcate nu a avut o zi bună lipsindu-i concentrarea , emoțiile unui asemenea nivel de competitie reusind sa o scoată din ritm.

La finalul acestui Campionat Mondial, România a reușit să îsi păstreze titlul de" Campiona Mondială pe Națiuni" și de această data fiind pe cea mai înaltă poziției a podiumului.

Cu această ocazie aș dori să felicit întreaga echipă care a reprezentat România, toți sportivii, antrenorii, instructorii care au reușit să facă deplasarea la acest eveniment și și-au adus contribuția la câștigarea acestei ediții de Campionat Mondial.

Aș dori să imi felicit în primul rând sportivii pentru că după o vară grea cu 2 antrenamente pe zi si fara vacanța, au reprezentat cu mândrie Municipiul Turda si România și ne-au facut mandri la acest nivel de campionat. Le mulțumesc că m-au suportat o vară întreagă urlând ,zbierând ,poate câteodată cerându-le mult prea mult, dar numai așa se poate face performață. Vă mulțumesc copii sunt mândru de voi.

As vrea sa multumesc si oamenilor care ne sustin neconditionat de fiecare data cand sportivii clubului reprezinta cu mandrie orasul Turda: Domnului primar Tudor Stefanie, care inca de la inceputul cantonamentului de pregatire a fost langa noi, domnului consilier local Ovidiu Micu si domnului Dan Cecalacean de la Cofetaria Savarina care au facut posibila aceasta deplasare si nu in ultimul rand, unui mare iubitor al sportului, domnul Oltean Augustin Cornel care ne-a pus la dispozitie masina personala pentru a putea asigura transportul sportivilor la campionat.

Paul Căţănaş
Coordonator Clubul Sportiv Samurai Turda

{gallery}2014/141025catanas{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS