Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Voci romanesti la Praga

Actualitate
Tools
Typography

În perioada 27-31 octombrie s-a desfăşurat cea de a II- a ediţie a Festivalul Internaţional de Muzică şi Dans "Golden Talents in Golden Prague" din Praga - Cehia.

Două dintre elevele Clubului de Canto "Bella Musica" au reprezentat România la acest mare festival care a reunit ţări ca: Rusia, Ucraina, Letonia, Lituania, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Bielorusia, România, Estonia, sau Polonia.

Premiile au fost pe măsura muncii şi a talentului lor: Stamenovki Radica locul II - secţiunea folclor şi locul III - muzică uşoară; Constantea Daciana Laura Oana Locul I - secţiunea folclor şi Trofeul la secţiunea muzică uşoară grupa de vârstă 11-13 ani.

Juriul a apreciat acurateţea intonaţiei, interpretarea, mişcarea scenică, timbrul şi mai ales forţa vocilor româncelor.

Pentru nivelul înalt de pregătire şi prestaţia artistică deosebită elevele, împreună cu profesorul Cornel Pop - coordonatorul Clubului - au primit din partea Preşedintelui Festivalului "Riga Symphony" - Jelena Loreina Shvilpe - invitaţii pentru a participa la Festivalul de muzică şi dans din capitala Letoniei care se va desfăşura în perioada 3-8 decembrie anul curent.

Vă întreb pe d-voastră cititorii: Ce poate fi mai frumos decât să-ti vezi copilul sau elevul la un festival din capitala Cehiei, apreciat şi notat cu maximum de calificative de către un juriu internaţional, ai cărui membrii se întrec sa-ţi adreseze cuvinte de laudă? Dacă Podul cu Sfinţi de pe Vltava impresionează prin măreţia lui, aceşti copii au fost îngeraşi cu voci diafane pe marea scenă a Festivalului "Golden Talents in Golden Prague".

Maria Crişan

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS