Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Peste 400 de copii la marsul "Copilarie in culori" de la Campia Turzii | GALERIE FOTO

Actualitate
Tools
Typography

Amânat odată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, marşul "Copilărie în culori" a avut, până la urmă, loc cu o săptămână mai târziu, pe 27 noiembrie înainte de prânz.

Desfăşurat cu sprijinul Primăriei Câmpia Turzii prin centrul de recuperare Carine şi împreună cu DGASP Cluj prin centrul "Spiriduşii", marşul s-a desfăşurat între orele 11.00 şi 12.00 pe un traseu pornind din zona Primăriei Câmpia Turzii, cu traversarea oraşului spre Liceul Teoretic "Pavel Dan" şi cu deplasare spre parcul mare al oraşului.

Marcând, de fapt, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, acţiunea în sine şi-a propus să aducă în faţa opiniei publice drepturile pe care le au copiii. mars3"Marşul face parte dintr-o campanie de sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica copiilor cu sau fără dificultăţi. Ne-am dorit să fie implicate toate instituţiile cu care lucrăm, toţi colaboratori noştri, şi este o acţiune care merită repetată în cât mai multe rânduri, să încercăm să schimbăm un pic percepţia oamenilor faţă de copii, faţă de drepturile acestora şi să încercăm, în acelaşi timp, să îi creştem adulţi", spunea coordonatorul centrului Carine, Irina Munteanu.

Printre cei care au participat la marş au fost copiii de la centrul Carine, de la Grădiniţa "Pinocchio" structura I, de la Grădiniţa "Lumea prichindeilor" dar şi şcolari din clasele primare, de la instituţiile de învăţământ din Câmpia Turzii.

Dacă Irina Munteanu spunea că acest marş este un prim pas şi că vor urma şi alte astfel de acţiuni, Petre Pop, administrator public al municipiului Câmpia Turzii, spunea că, în general, Primăria şi Consiliul Local sprijină astfel de iniţiative atât din punct de vedere financiar, cât şi logistic.

mars2"Strategia cultural-sportivă a municipiului, care este făcută până undeva în 2020 are în plan astfel de proiecte. Faptul că peste 500 de copii sunt asistaţi financiar, asistaţi din punct de vedere al personalului de specialitate în aşa fel încât să-şi desfăşoare activitatea sportivă şi recreativă într-un mediu social cât mai sănătos, va continua şi în următoarea perioadă", spunea Petre Pop exprimându-şi speranţa că gestul copiilor să fie preluat şi de către alte categorii de tineri şi chiar şi de persoane adulte "pentru că într-o lume în care acţiunile sedentare ne ocupă zilnic foarte mult timp, astfel de activităţi sunt binevenite, mai ales că au şi un caracter educativ care se adresează în primul rând celor mici şi cei mici trebuie educaţi în spiritul acesta".

{gallery}2014/141127mars{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS