Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Wed, May
108 New Articles

Conditii privind comercializarea animalelor vii, în Targul - Obor din municipiul Campia Turzii

Actualitate
Tools
Typography

Având în vedere faptul că ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, iar sacrificarea porcului este un obicei tradiţional, dorim să venim în sprijinul cetăţenilor din Municipiul Câmpia Turzii cu informaţii utile în legătură cu comercializarea porcilor în Târgul-Obor din localitate.

Târgul de animale vii, este situat pe strada G. Coşbuc, se desfăşoară săptămânal, în fiecare zi de miercuri, este autorizat sanitar-veterinar şi are asigurată asistenţă sanitar-veterinară prin contractul încheiat cu medici veterinari de liberă practică.

Conform Ordinului nr.67/2012 dat de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor, înaintea mişcării porcinelor vii, animalele sunt inspectate de medicul veterinar, care completează fişa de inspecţie, respectiv fişa de control privind starea de sănătate a animalelor ce urmează a fi comercializate.

În conformitate cu articolul 5 din Norma Sanitar-Veterinară din 17 mai 2010 emisă de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor şi a Ordinului nr.67/2012, în târgul de animale vii, pot avea acces numai animalele vii identificate (crotaliate) şi înregistrate potrivit legii, însoţite de documentele sanitar-veterinare legale, emise de către persoanele abilitate şi anume certificatul de sănatate al animalului şi documentul de mişcare.

De asemenea, atât vânzătorul cât şi cumpărătorul, trebuie să ştie următoarele:

1. În condiţiile în care toate animalele au fost vândute aceluiaşi cumpărător şi au aceeaşi destinaţie finală, certificatul de sănătate de la origine completat şi de medicul veterinar, însoţeşte transportul până la noua destinaţie.

2. În condiţiile în care animalele au fost vândute unor cumpărători diferiţi, având astfel destinaţii finale diferite, medicul veterinar, completează şi eliberează certificatul de sănătate separat pentru fiecare destinaţie finală şi, după caz, pentru animalele care nu au fost vândute şi care se reîntorc în crescătoria de origine, certificatul de sănătate de la origine este păstrat de medicul veterinar.

3. În condiţiile în care lotul reprezentat de animalele înscrise în certificatul de sănătate nu au fost vândute şi se întorc în totalitate la crescător, certificatul de sănătate, completat şi de medicul veterinar, însoţeşte transportul până la destinaţie.

4. În cazul mişcării animalelor din târg la abator, medicul veterinar, va emite certificatul de sănătate, câte un exemplar pentru animalele care provin din aceeaşi crescătorie.

Primăria Municipiului Câmpia Turzii prin Serviciul Public Administraţia Pieţelor, îndeamnă toţi cumpărătorii de animale vii, să nu cumpere animale care nu au crotalii şi certificate sanitar- veterinare care atestă sănătatea şi bunăstarea animalului şi vă recomandă să faceţi examenul cărnii pentru depistarea trichinelozei.

SERVICIUL PUBLIC ADMINISTRAŢIA PIEŢELOR
CÂMPIA TURZII

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS