Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Magia primei zapezi la Campia Turzii

Actualitate
Tools
Typography

La Câmpia Turzii, săptămâna a început... alb. Un alb aproape imaculat dacă printre straturile subţiri de zăpadă nu s-ar fi amestecat o brumă de noroi care mai dădea, ici şi colo, câte o pată de culoare închisă în marea de fulgi aşternuţi.

Peisajul hibernal - în toată regula - era o adevărată bucurie, o adevărată desfătare pentru toată lumea pentru care sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără zăpadă. Dar iată că la Câmpia Turzii feeria era pe punctul de a se declanşa: zăpadă de Anul Nou, un vis care se contura în a deveni realitate.

Magia primei zăpezi se pare că a avut, la Câmpia Turzii, un impact atât de mare încât a blocat aproape pe toată lumea. Până şi cei care trebuiau să se ocupe de deszăpezire păreau să fi experimentat o stare de perplexitate... de aceea am şi considerat că, iată, la Câmpia Turzii, prima ninsoare s-a constituit şi în prima provocare a celor care trebuiau să se ocupe de deszăpezire.

Dacă e să fim sinceri până la capăt, trebuie să vă spunem că imaginile sunt de luni, 29 decembrie, în jurul prânzului. Aşa că cine suntem noi să avem pretenţii ca până la prânz asfaltul să fie "la negru". (Apropo, nu destul de multă lume se spune că munceşte la negru? Acuma să mai fie şi asfaltul tot la negru? Dar cine-i, dom'le, negru' ăsta cu atâţia angajaţi şi care mai are pretenţia ca şi asfaltul să fie tot la el?...).

În cazul în care mai punem în ecuaţie faptul că la Câmpia Turzii comitetul pentru situaţii de urgenţă se întâlnise abia după ce câteva maşini se şi puteau lăuda că derapaseră deja, chiar, cine suntem noi să avem pretenţii ca drumurile să fi fost curăţate până la prânz după ce ninsese încet - dar neîntrerupt - de mai bine de 14-15 ore? Acuma oameni suntem şi noi...

Totuşi, un aspect pe care nu l-am luat în considerare dar de care, iată, bine că ne-am amintit acum mai spre finalul acestor rânduri este că s-ar putea ca aceasta să fie, de fapt, o strategie... Adică după cum s-au tot schimbat directorii de pe la Domeniul Public Câmpia Turzii (începând cu plecarea lui Drăghici, plecare despre care unii susţin că s-ar fi întâmplat pentru că era membru PNL, dar noi nu ne luăm după poveşti), probabil că noul management - asigurat, se vede cum de către pesedistul Cristel Frânc (fost şef de gară, pentru cine-şi mai aminteşte) - a optat pentru o nouă strategie de acţiune: dacă tot vă spuneam că la Câmpia turzii ar fi mijit un boboc de feerie la gândul că "zăpadă de Anul Nou", precis Domeniul Public s-a gândit că ar fi păcat să intervină imediat şi să facă zăpada nevăzută de pe drum înainte ca oamenii să se bucure, înainte ca cineva - de ce nu? - să aibă bucuria de a aluneca. Păi ce ar fi fost să dai la o parte toată zăpada de pe drum un-doi? Păi dacă abia a nins şi nici nu apucă nişte maşini să patineze, parcă nici nu e iarnă destul, nu?

Astea cum că nu s-a făcut deszăpezirea din cauză că - vezi, Doamne! - Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă s-ar fi trezit mai târziu (deh, iarna nopţile-s mai lungi, ce să-i faci?) sunt poveşti de adormit copiii, ca să se dea vina pe cineva, cum ar fi pe lentoarea sau dezinteresul celor plătiţi din bani publici ca să facă viaţa mai uşoară celor ce plătesc impozite. Dar noi nu credem că e adevărat... Precis a fost chestia cu strategia, aceea de a nu tăia brusc şi de la rădăcină bucuria primei zăpezi. Păi gândiţi-vă că nici în faţa Primăriei nu era deszăpezit! Chiar credeţi că cei care veghează la binele locuitorilor, la imaginea urbei, nu ar fi deszăpezit măcar în faţa Primăriei dacă era la o adică? Vă spunem noi: a fost chestia cu strategia.

De aceea felicităm Domeniul Public Câmpia Turzii care a reuşit să ne uimească din nou atât cu surpriza dar mai ales cu bucuria pe care le-au făcut cetăţenilor şi în special conducătorilor auto, cărora le-au readus bucuria momentelor în care îţi patinează maşina şi tu înjuri printre dinţi administraţia locală căreia-i plăteşti impozite! Şi, totodată, trebuie să felicităm atât noua conducere de la Domeniul Public, dar mai ales pe cei care au făcut posibilă apariţia acestei noi conduceri. Da, da, e acea conducere care într-o şedinţă de Consiliu Local părea să asigure că totul e în grafic. Dar de surpriza asta n-au pomenit nimic, pişicherii! Păi dacă era surpriză, surpriză să rămână, că altfel la ce ne-am mai străduit?...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS