Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

CAMPIA TURZII: Au inceput cursurile pentru lucrator in cultura plantelor

Actualitate
Tools
Typography

Sala de şedinţe a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" a găzduit miercuri, 8 aprilie, deschiderea oficială a cursurilor de formare profesională "lucrător în cultura plantelor", cursuri organizate de către PAZIA Câmpia Turzii în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj.

"Fără aceste cursuri dumneavoastră, practic, veţi fi depunctaţi sau, practic, respinşi la dosar", spunea, practic, Ioan Hârceagă, preşedintele Asociaţiei Polul Agro-Zootehnic Industrial Arieş (PAZIA), atrăgând, practic, atenţia asupra importanţei acestor cursuri.

În afară de Ioan Hârceagă, alături de noii cursanţi, la deschiderea oficială a cursurilor, au fost prezente şi Camelia Filip, reprezentant al Centrului de Formare Profesională a Adulţilor Cluj, dar şi Mariana Lazăr, director executiv în cadrul Primăriei Câmpia Turzii.

Necesitatea cursului - care este un curs de nivel I - în vederea accesării de fonduri a fost explicată şi de Camelia Filip care a precizat că, din cele 360 de ore de curs, 120 sunt ore de teorie - desfăşurate, cum am amintit deja, la Liceul Teoretic "Pavel Dan" - iar 240 de ore sunt ore de practică şi se vor desfăşura la locul de activitate al cursanţilor.

"Convingerea noastră este că potenţialul agricol al zonei este foarte bun, trebuie exploatat la maxim şi trecem de la perioada de zonă monoindustrială spre mici afaceri şi spre agricultură. Acesta a fost şi motivul pentru care s-a înfiinţat PAZIA, pentru că noi credem că trebuie să se dezvolte segmentul agricol, trecerea de la faza empirică - agricultură făcută din străbuni, aşa cum o ştie toată lumea - la o agricultură făcută profesionist", spunea şi Mariana Lazăr care, totodată, a transmis celor prezenţi şi "mesajul de bine" al primarului Câmpiei Turzii, Radu Hanga neputând fi prezent la deschiderea oficială a cursurilor.

Exprimându-şi speranţa că aceste cursuri vor aduce cursanţilor un bagaj de cunoştinţe suficiente pentru a avea rezultate cât mai bune, directorul executiv al Primăriei Câmpia Turzii aprecia că cei care urmează cursurile vor putea apoi explica şi altor agricultori importanţa acestor cursuri "fără de care nu putem continua".

Într-o nouă intervenţie a sa, Ioan Hârceagă mai spunea atât că aceste cursuri nu fac decât să realizeze o aliniere a modului de lucru a agricultorilor la prevederile Uniunii Europene - în care şi România este parte - cât şi că cei care urmează cursurile pot deveni, astfel, competitivi şi pot avea acces la toate informaţiile în acest domeniu.

Prima serie de cursanţi este formată din 22 de persoane iar la finalul celor trei luni cursanţii primesc o diplomă de competenţă profesională care este agreată de Comunitatea Europeană.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS