Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

AZI IN TURDA: Doi muncitori munceau la a-si pune viata in pericol | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

Azi, 5 iunie, centrul muncicipiului Turda a fost gazda unui spectacol la înălţime. nu stăm acum să apreciem înălţimea, dar era una destul de mare, în stare să îţi pună viaţa în pericol.

În zona după-amiezii, cu aproximaţie între orele 15.00 şi 16.00, doi muncitori se aflau pe acoperişul unei clădiri din centrul muncipiului Turda (în apropierea statuii lui Avram Iancu), acoperiş la care munceau.

Nu negăm că erau necesare intervenţii - de izolare, din câte am putut înţelege din imagini şi la felul cum se vedeea de jos, de unde eram noi - la fel cum nu negăm că acestea trebuiau, necesare fiind, făcute de cineva. Ce ne-a surprins, însă, era faptul că cei doi muncitori nu păreau să fie asiguraţi în niciun fel că lucrau la înălţime.

Acuma nu avem de unde şti dacă nu cumva s-or fi asigurat între ei pe principiul "lasă, mă, că nu cădem noi, n-ai frică!" dar cert este că un pas greşit al oricăruia dintre ei ar fi putut avea consecinţe de nedorit.

Chiar şi faptul că munceau "pe barba lor" nu i-ar absolvi de lipsa mijloacelor de protecţie, asta cu atât mai mult cu cât dacă erau angajaţi ai unei firme aceasta ar fi avut obligaţia să se asigure că muncitorilor săi nu li se pune viaţa în pericol, iar ceea ce se poate vedea este că acest lucru nu s-a întâmplat.

Până la momentul la care scriem aceste rânduri nu am aflat să se fi întâmplat vreo nenorocire - şi e bine că nu s-a întâmplat! - însă a munci în nişte condiţii ca cele care se pot vedea în imagini implică nişte riscuri pe care nu ştim exact cine şi le asumă până la urmă şi cine răspunde, în definitiv, în cazul în care un eveniment nefericit s-ar produce.

Cum munceau, la modul concret, cei doi, vă invităm să vedeţi AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS