Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 - Campanie de informare

Actualitate
Tools
Typography

Începând cu data de 1 iulie 2015, fermierii mici şi mijlocii de pe raza municipiului Câmpia Turzii şi zonele limitrofe, pot depune o serie proiecte, ce se derulează prin noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 -2020.

Deoarece agricultura în România încă se află în stadiul de subzistenţă, aceste măsuri de finanţare se doresc a fi un instrument de dezvoltare a mediului rural romanesc şi de realizare a unei economii rurale durabile şi prospere.

Astfel, se vor acorda bani europeni nerambursabili pentru:

- Submăsura 4.2 - Sprijin pentru investiţii în procesare-marketingul produselor agricole-alocare de 143 milioane euro.
- Submăsura 4.3 -Investiţii pentru dezvoltarea, modernizare adaptarea infrastructurii agricole şi silvice -alocare de 435 milioane euro inclusiv.
- Submăsura 6.2 - Sprijin pentru înfiinţarea de activitate nonagricole în zona rurale- alocare 44 milioane de euro.
- Submăsura 6.3-Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici - alocare peste 72 milioane euro.
- Submăsura 6.4- Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole - alocare 57 milioane euro.

Prin noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, se introduce un sistem de achiziţii publice pentru privaţi, mult simplificat. În plus, unul dintre principiile noului PNDR este punctajul suplimentar pentru cei care integrează producţia. De asemenea, fermierii mici şi mijlocii vor avea proiecte tip la dispoziţie făcute de Ministerul Agriculturii, ca să nu mai cheltuiască bani pe consultanţă, a precizat ministrul Daniel Constantin.

Mai multe detalii referitor la acest subiect le puteţi primi de la Asociaţia PAZIA din Câmpia Turzii, strada P-ţa Unirii nr.1 camera 4, telefon 0744-519068, preşedinte Ioan Hârceagă.

Consiliul Director PAZIA
Preşedinte,
Ioan Hârceagă

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS