Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Salina Turda va aparea intr-un documentar la mai multe televiziuni din Rusia

Actualitate
Tools
Typography

Munca de anul trecut a echipei de la departamentul de turism de la Salina Turda a prins roade. Participarea, anul trecut, la târgul de turism "Moldexpo" din Republica Moldova a reprezentanţilor Salina Turda nu a rămas fără ecouri.

Salina Turda a fost vizitată azi, 29 iunie, de realizatorul şi prezentatorul emisiunii "Experiment" a canalului TV Nauka 2.0 (Ştiinţa 2.0) din Rusia.

După ce efectuase deja o vizită în mina de sare turdeană, realizatorul Anton Voytsekhovskiy a acceptat să stea de vorbă despre emisinea sa şi despre cuprinderea Salinei Turda în "Experiment".

În primul rând, "Experiment" rulează în Rusia de aproximativ cinci ani şi la momentul de faţă emisiunea este difuzată de şase canale ruseşti.

"Numele unui film al nostru este «A trăi în subteran» şi scopul este să observăm cum pot oameni reconstrui anumite structuri în subteran pentru a trăi, pentru a se distra, pentru a petrece timp în subteran", preciza Anton Voytsekhovskiy.

Realizatorul rus a precizat că pentru acelaşi film s-a deplasat, pentru filmări, la hotelul subteran din Alpii elveţieni, iar în România vor vizita şi un alt loc subteran care este dedicat doar tratamentului.

Despre mina de sare turdeană Anton Voytsekhovskiy spunea: "M-a impresionat, pentru că este uriaşă, are structuri interesante, mă refer la lumini, la locurile de distracţie... Nu am mai văzut aşa ceva, dar ştiam de acest loc, pentru că doream să îl vizităm".

De asemenea, realizatorul TV spunea că a mai fost şi în alte locuri în Europa în vederea realizării de documentare, dar că în ce priveşte filmul în care apare şi Salina Turda, deplasarea a fost făcută doar pentru hotelul subteran.

Mai concret, în episodul în care apare mina de sare turdeană vor fi prezentate trei locaţii - Salina Turda, hotelul subteran şi locul de tratament - fiecăreia din cele trei locaţii fiindu-le alocate câte zece minute într-un episod cu o durată de zece minute.

În plus, Anton Voytsekhovskiy a confirmat că episodul va apărea şi pe internet, dar abia în toamnă. După încă o săptămână de filmări în România şi una sau două săptămâni pentru editarea materialului filmat şi realizarea episodului, Anton Voytsekhovskiy aprecia că episodul în care apare Salina Turda va fi difuzat pe TV în Rusia în luna august.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS