Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Ziua Mondiala a Hepatitei a fost marcata si in judetul Cluj

Actualitate
Tools
Typography

- comunicat -
Ziua Mondială a Hepatitei a fost marcată în acest an de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România filiala Cluj prin campanii de informare organizate în Turda (25 iulie), Campia Turzii (24 iulie) şi Cluj-Napoca (28 iulie).

Mesajul pe care-l transmite campania organizată de Ziua Mondială a Hepatitei este 4000 de voci pentru 4000 de vieţi ce pot fi salvate şi asta deoarece zilnic se înregistrează 4000 de decese din cauza acestei afecţiuni.

Hepatita virala B şi C cauzează circa 80% din cazurile de cancer la ficat din întreaga lume și provoacă în fiecare an 1,4 milioane de decese. Se estimează că 240 de milioane de oameni poartă virusul hepatitei B, dar două treimi dintre aceste cazuri nu au fost niciodată diagnosticate și, prin urmare, persoanele respective riscă să dezvolte o ciroză sau un cancer hepatic, forma de cancer care produce cel mai mare număr de decese cu excepția celui pulmonar.

Prevenţia în cazul hepatitei este foarte importantă, cunoaşterea modalităţilor de transmitere ne ajută să ne protejam pe noi şi să învăţăm s nu-i discriminăm pe cei care au devenit pacienţi, să nu-i marginalizăm şi să-i acceptam alături de noi.

În sprijinul cetăţenilor şi a pacienţilor APAH-RO acordă voucere pentru testarea pentru hepatita B şi C şi voucere destinate pacienţilor cu afecţiuni hepatice care le conferă reduceri substanţiale la analizele specifice acestor afecţiuni.

Astfel, dacă vă încadraţi în una din următoarele categorii de persoane vă rugăm să ne contactaţi pentru a intra în posesia voucherelor pentru testare: prizonieri, copii (sau adulţi) proveniţi din centre de plasament, persoane care au avut transfuzii de sânge, intervenţii chirurgicale, până în 1992, persoane cu tatuaje sau piercinguri, femei însărcinate care nu s-au testat, soţ/soţia unui pacient cu hepatită dacă nu s-a testat .

Acţiuni care marchează Ziua Mondiala a Hepatitei s-au organizat şi în alte locaţii din întreaga ţară: Braşov, Bucureşti, Iaşi, Arad, Giurgiu, Sibiu, Timişoara, Buzău, Suceava, Râmnicu Sărat, Brăila şi Tulcea.

Mărginean Cătălina
APAH-RO CLUJ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS