Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

TREKS TURDA - o aplicatie lansata in versiune incompleta pentru a ajuta turistii care viziteaza orasul turistic Turda

Actualitate
Tools
Typography

Sala mare a Primăriei Turda a găzduit miercuri, 26 august 2015, unul dintre cele mai importante evenimente din ultima perioadă din perspectiva dezvoltării municipiului Turda ca destinaţie turistică.

După ce primarul Tudor Ştefănie, însoţit de cei care au contribuit la realizarea aplicaţiei, a intrat în sală pe ritm de aplauze al celor prezenţi (mulţi dintre ei angajaţi ai Primăriei sau societăţilor la care municipalitatea este acţionar unic, ori membri sau simpatizanţi liberali) şi pe un fundal sonor asigurat imnului municipiului, edilul a vorbit despre inmportanţa pentru oraş a realizării şi implementării unei asemenea aplicaţii pentru oraş.

"Este o aplicaţie care doreşte şi are menirea ca municipiul Turda să răsune din punct de vedere tehnologic al modernismului la fel ca şi marele oraşe turistice din ţară", spunea primarul municipiului Turda menţionând totodată că foarte puţine oraşe au această aplicaţie în România.

Motivele care să facă viabilă o astfel de eplicaţie constă în chiar elementele din oraş care se pot constitui în obiective de vizitat la nivelul Turzii. Referindu-se la o asemenea "bază" pentru realizarea aplicaţiei, primarul municipiului Turda a amintit de Salina Turda - ca principal obiectiv turistic, devenit brand al municipiului - de proiecte de mediu, proiecte de valorificare a potenţialului turistic, proiecte de modernizări stradale, proiecte de valorificare turistică a obiectivelor istorice, modernizarea centrului istoric al municipiului, modernizări în cartiere, modernizări stradale, parcuri, valorificarea clădirilor cu valoare istorică - inclusiv clădiri cu valoare istorică, Muzeul de Istorie, clădirea teatrului "Aureliu Manea".

De asemenea se are în vedere şi o mai bună punere în valoare a Castrului Roman, zona mormântului lui Mihai Viteazul şi a mănăstirii Mihai Vodă.

Considerând că "ceea ce s-a întâmplat în Turda în ultimii ani de zile trebuie să fie şi recunoscut şi apreciat", Tudor Ştefănie dorea să dea de înţeles că la Turda se poate şi "trebuie să facem în aşa fel încât Turda să intre pe harta localităţilor turistice din ţară nu numai cu obiectivul salina ci şi cu ceea ce noi avem ca infrastructură" primarul referindu-se aici inclusiv la serviciile ce pot fi oferite la nivelul municipiului.

În calitate de director al firmei Small Footprint - firma americano-română care a realizat aplicaţia - Miko Imre preciza: "avem mai mulţi colegi în biroul nostru din România care sunt cetăţeni ai oraşului Turda şi prin ei a venit iniţiativa de a lansa aplicaţia şi în Turda, fiindcă ar fi un păcat să nu folosim capacităţile tehnologice ca să atragem mai mulţi turişti ca să cunoască nu numai salina ci şi alte valori ale oraşului Turda".

Deocamdată aplicaţia este în limba engleză însă, potrivit lui Miko Imre, în luna septembrie urmează lansarea variantelor în mai multe limbi, mai exat în şapte limbi în total: română, engleză, franceză, germană, maghiară, spaniolă şi italiană.

Principalele categorii în care sunt grupate obiectivele din aplicaţie sunt "Statui şi monumente", "Centrul pietonal", "Natură şi parcuri", "Cultură", "Turism şi agrement", "Castru", "Clădiri istorice", "SPA şi wellness", "Înot", "Biserici".

O navigare rapidă prin aceste categorii arată că sunt unele elemente care nu au fost introduse, fie că e vorba de clădiri sau alte elemente precum variante de transport în comun.

Pe de altă parte aplicaţia nu conţine variante de servicii oferite la nivelul oraşului, în acest sens atât realizatorii aplicaţiei cât şi primarul municipiului Turda asigurând că aplicaţia va fi completată pe parcurs de către angajaţi din cadrul Primăriei care au acces la un panou de administrare.

În plus, din sală au venit sugestii ca atât diverşi operatori de servicii să vină înspre municipalitatea turdeană pentru a-şi găsi un loc în aplicaţie - aici fiind vorba de restaurante, hoteluri ori diverse magazine - cât şi existenţa unui criteriu de selecţie a operatorilor de servicii care doresc să fie parte din aplicaţie.

Cu promisiunea că aplicaţia este abia la început şi că în cel mai scurt timp urmează să fie completată, iniţiativa a fost bine primită cel puţin de cei prezenţi în sala mare a primăriei turdene.

Site-ul unde puteţi găsi mai multe detalii este http://treksinthecity.com/turda, aplicaţia putând fi descărcată gratuit şi instalată pe alte dispozitive precum telefoane sau tablete, indiferent de sistemele de operare ale acestora.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS