Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

15 Noiembrie 2015 - Inaltpreasfintitul Andrei Andreicut - cetatean de onoare al Municipiului Turda

Actualitate
Tools
Typography

-comunicat -
Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Înaltpreasfinţia Sa Andrei Andreicuţ este o personalitate complexă a epocii în care trăim. A fost la început un adept al rigorii ştiinţelor exacte, fiind absolvent al Facultăţii de Construcţii, din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. Apoi, a simţit chemarea divină şi nevoia de a sluji numele Domnului, devenind, după terminarea studiilor teologice, în 1978, preot în Municipiul Turda.

Aici, în urbea noastră, şi-a dovedit, dincolo de alesul har divin, temeinicia de organizator amenajând o capelă, căreia i-a dat forma, rostul şi sensul unei adevărate biserici. În acest lăcaş, a iniţiat un program sistematic de cateheze pentru tineri, adulţi şi vârstnici, precum şi numeroase acţiuni cu caracter social.

Înaltpreasfinţia Sa Andrei Andreicuţ s-a dovedit un ales om de litere, un intelectual subtil şi elaborat, fiind autorul unor scrieri atât cu caracter teozofic, precum şi cu semnificaţii laice. Personalitatea domniei sale este întregită de o modestie şi de o discreţie proprii spiritelor alese.

Suntem onoraţi să-i oferim Înaltpreasfinţiei Sale Andrei Andreicuţ, ca semn al recunoaşterii meritelor sale, atât ale celor bisericeşti cât şi ale celor laice, titul de cetăţean de onoare al Municipiului Turda.

Cu deosebit respect,
Primarul Municipiului Turda
Tudor Ştefănie

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS