Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Clasamentul prezentat in Gala Samurailor Turdeni a fost gresit

Actualitate
Tools
Typography

Efortul depus pe parcursul întregului an de sportivii care activează în cadrul clubului sportiv Samurai din Turda au fost răsplătite printr-o manifestare care s-a dorit a fi la nivelul şi pe măsura meritelor care li se cuvin acestor sportivi.

Vineri, 18 decembrie, cu începere de la orele 18.00, a debutat prima Gală a Samurailor Turdeni, un eveniment festiv găzduit în sala mare a Primăriei Turda şi al cărui amfitrion a fost chiar Paul Căţănaş, antrenorul şi coordonatorul clubului sportiv turdean.

După o scurtă istorie a clubului prezentată la începutul evenimentului, Paul Căţănaş a trecut şi la momentul principal al festivităţii: felicitarea şi premierea sportivilor care, participând la competiţii în acest an, au venit acasă cu medalii.

În vederea premierii celor 25 de sportivi care au obţinut cel puţin o medalie pe parcursul anului 2015, Paul Căţănaş a anunţat că s-a întocmit un clasament care a fost stabilit în baza unui punctaj, în funcţie de medaliile obţinute de fiecare.

Astfel, potrivit spuselor antrenorului şi coordonatorului clubului, medalia de bronz a fost cuantificată cu 5 puncte, medalia de argint cu 10 puncte şi medalia de aur cu 15 puncte.
cum era cumva de aşteptat, Paul Căţănaş a prezentat clasamentul începând cu locul 25 şi terminând cu locul 1.

Locul anunţat ca obţinut de fiecare din cei 25 de sportivi şi ordinea în care aceştia au fost invitaţi pentru a fi felicitaţi şi premiaţi sunt următoarele:

25 - Andreea Moraru - 5 puncte (o medalie de bronz)
24 - Marcus Fărcaş - 5 puncte (o medalie de bronz)
23 - Răzvan Todea - 5 puncte (o medalie de bronz)
22 - Octavian Tolan - 5 puncte (o medalie de bronz)
21 - Alexandra Petruţa - 5 puncte (o medalie de bronz)
20 - Andrei Glod - 5 puncte (o medalie de bronz)
19 - Alexandru Mocan - 10 puncte (două medalii de bronz)
18 - Dragoş Nechita - 10 puncte (două medalii de bronz)
17 - Vlad Popa - 10 puncte (o medalie de argint la Cupa Campionilor Europeni)
16 - Paul Crişan - 15 puncte (o medalie de argint şi una de bronz)
15 - Andrei Iacomi - 15 puncte (o medalie de argint şi una de bronz)
14 - Andrei Sicoe - 15 puncte (o medalie de argint şi una de bronz)
13 - Cristina Grigore - 15 puncte (o medalie de aur)
12 - Răzvan Ienei - 20 de puncte (două medalii de argint)
11 - Dan Suciu - 20 de puncte (o medalie de aur şi una de bronz)
10 - Alexandru Chiorean - 30 de puncte (3 medalii de argint)
9 - Adriana Dumitriuc - 40 de puncte (o medalie aur, o medalie de argint şi una de bronz)
8 - Antonia Doda - 45 de puncte (4 medalii de argint şi una de bronz)
7 - Laura Baldoghi - 45 de puncte (o medalie de aur la Campionatul Naţional şi două medalii de argint dintre care una la Campionatele Europene)
6 - Antonia Nicolae Drăgan - 65 de puncte (două medalii de aur, două de argint şi două de bronz)
5 - Diana Urcan - 70 de puncte (4 medalii de aur, două de argint şi două de bronz)
4 - Karina Chira - 80 de puncte (două medalii de aur, 4 de argint şi două de bronz)
3 - Cosmin Rotaru - 90 de puncte (trei medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz)
2 - Bianca Bărbat - 130 de puncte (5 medalii de aur, 4 medalii de argint şi trei medalii de bronz)
1 - Ariana Lazăr - 165 de puncte (8 medalii de aur, trei medalii de argint şi 3 medalii de bronz)

Precizăm că punctele acumulate şi numărul de medalii au fost prezentate chiar de către Paul Căţănaş.

Dacă de la locul 25 până la locul 10 lucrurile par a fi cât se poate de în regulă (numărul de puncte este în concordanţă cu tipul de medalii obţinute), în "Top 10" deja par să înceapă problemele.

Cu alte cuvinte, potrivit datelor şi cifrelor prezentate de Paul Căţănaş, primii 10 în clasament ar fi următorii:

1 - Ariana Lazăr - 165 de puncte (8 medalii de aur, trei medalii de argint şi 3 medalii de bronz)
2 - Bianca Bărbat - 130 de puncte (5 medalii de aur, 4 medalii de argint şi trei medalii de bronz)
3 - Cosmin Rotaru - 90 de puncte (trei medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz)
4 - Carina Kira - 80 de puncte (două medalii de aur, 4 de argint şi două de bronz)
5 - Diana Urcan - 70 de puncte (4 medalii de aur, două de argint şi două de bronz)
6 - Antonia Nicolae Drăgan - 65 de puncte (două medalii de aur, două de argint şi două de bronz)
7 - Laura Baldoghi - 45 de puncte (o medalie de aur la Campionatul Naţional şi două medalii de argint dintre care una la Campionatele Europene)
8 - Antonia Doda - 45 de puncte (4 medalii de argint şi una de bronz)
9 - Adriana Dumitriuc - 40 de puncte (o medalie aur, o medalie de argint şi una de bronz)
10 - Alexandru Chiorean - 30 de puncte (3 medalii de argint)

Lucrurile, însă, nu stau tocmai aşa, dacă se ia în calcul numărul de medalii declarate a fi obţinute de fiecare.

Mai concret, apar următoarele modificări:

- Adriana Dumitriuc (plasată pe locul 9) cu o medalie aur (15 puncte), o medalie de argint (10 puncte) şi una de bronz (5 puncte ) a acumulat un total de 30 de puncte şi nu de 40, aşa cum se anunţase
- Laura Baldoghi (plasată pe locul 7) cu o medalie de aur (15 puncte) şi două medalii de argint (20 de puncte) a acumulat un total de 35 de puncte şi nu de 45, aşa cum se anunţase
- Diana Urcan (plasată pe locul 5) cu 4 medalii de aur (60 de puncte), două de argint (20 de puncte) şi două de bronz (10 puncte) a acumulat 90 de puncte şi nu 70 de puncte, aşa cum se anunţase

Întrebarea imediată este: produc aceste modificări schimbări în clasament? Păi ia să vedem! În urma noilor punctaje menţionate mai sus, clasamentul ar fi următorul:

1 - Ariana Lazăr - 165 de puncte
2 - Bianca Bărbat - 130 de puncte
3 - Cosmin Rotaru - 90 de puncte
4 - Diana Urcan - 90 de puncte
5 - Karina Chira - 80 de puncte
6 - Antonia Nicolae Drăgan - 65 de puncte
7 - Antonia Doda - 45 de puncte
8 - Laura Baldoghi - 35 de puncte
9 - Adriana Dumitriuc - 30 de puncte
10 - Alexandru Chiorean - 30 de puncte

Astfel, Adriana Dumitriuc, de pe locul 9, are, de fapt, acelaşi număr de puncte ca şi Alexandru Chiorean de pe locul 10.

Apoi Laura Baldoghi, cu un total de 35 de puncte coboară de pe locul 7 pe 8, făcând schimb de locuri cu Antonia Doda (care are 45 de puncte) şi care, astfel, urcă pe locul 7.

Nu în ultimul rând, cu un total de 90 de puncte, Diana Urcan urcă de pe locul 5 cel puţin pe locul 4, făcând astfel schimb de locuri cu Karina Chira care, cu 80 de puncte, coboară de pe locul 4 pe locul 5.

Am spus că Diana Urcan urcă "cel puţin" pe locul 4 dintr-un motiv anume. Ca număr de puncte, Diana Urcan este la egalitate cu Cosmin Rotaru care, la fel, a obţinut un total de 90 de puncte. Aşadar, ambii au 90 de puncte şi ambii au obţinut, în 2015, câte 8 medalii. Strict din acest punct de vedere, Cosmin Rotaru şi Adina Urcan sunt la egalitate.

De asemenea, ar putea exista posibilitatea unei comparaţii între cei doi în funcţie de tipul medaliilor obţinute. Aşadar, dacă Diana Urcan are 4 medalii de aur, Cosmin Rotaru are doar 3 iar dacă Diana Urcan are două medalii de argint, Cosmin Rotaru are 4, asta în timp ce acelaşi Cosmin Rotaru are doar o medalie de bronz iar Diana Urcan are două.

În lipsa unor date mult mai concrete de departajare (punctaje stabilite în baza unor calcule mult mai sofisticate), apreciem că singura departajare în acest caz ar fi, cel puţin, valoarea competiţiei în care au fost obţinute medaliile doar şi pentru faptul că una e să iei o medalie de aur la o competiţie judeţeanaă şi alta e să iei o medalie de bronz la o competiţie mondială.

De aceea nu vom intra în mai multe detalii pentru că acest tip de amănunte privind calcularea punctajelor la nivel oficial ne depăşeşte. Însă, dacă ne referim strict la cele prezentate de Paul Căţănaş clasamentul primilor 10 este cel pe care l-am "redefinit" noi mai sus şi asta inclusiv pentru că greşeli se pot strecura. Spre exemplu chiar Paul Căţănaş spunea că Bianca Bărbat ar fi avut 90 de puncte după care s-a corectat şi a spus, corect, că are 130 de puncte.

Oricum, Ariana Lazăr este liderul incontestabil al clasamentului, motiv pentru care a şi primit cel mai impozant trofeu pe care Paul Căţănaş a anunţat că îl va oferi celui mai bun sportiv al anului de la Clubul Samurai Turda.

De asemenea, mult succes sportivilor şi să reuşească şi în anul următor să aducă bucurii celor care îi pregătesc, precum şi părinţilor şi cunoscuţilor, dar şi turdenilor, în general.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS