Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Chef Dragoş Pădurariu, într-un film documentar despre tradiţiile culinare româneşti

Actualitate
Tools
Typography

După mai multe apariţii la diverse evenimente publice - unele organizate chiar de el - chef Dragoş Pădurariu din Câmpia Turzii se declară extrem de bucuros că a avut ocazia să fie parte dintr-un film documentar despre tradiţiile culinare româneşti.

Intitulat “Cina de Ignat”, filmul documentar despre tradiţiile şi obiceiurile româneşti a fost filmat în comuna Bogata din judeţul Mureş.

O producţie a Masters of Flames Culinary Division Romania, filmul realizat de Radu Zărnescu este regizat de Nikos Pelendrides şi îl are ca director de imagine pe Gabrile Stanciuc.

De asemenea, realizarea documentarului despre tradiţiile româneşti a fost posibilă prin implicarea Muzeului Tradiţiilor Ţărăneşti şi ACEEA (Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ), cu partiiparea filialelor ACEEA Mureş, ACEEA Cluj şi ACEEA Arad dar şi cu sprijinul Primăriei Bogata.

Am avut deosebita plăcere să lucrez alături de unii dintre colegii mei bucătari din ACEEA la un film documentar despre porcul de Ignat” mărturisea Dragoş Pădurariu adăugând “Vreau să vă spun că sunt foarte mândru că am reprezentat oraşul nostru şi sunt - dacă nu mă înşel - primul bucătar din zonă care apare într-un film documentar. A fost ceva deosebit. S-a sacrificat un porc de aproape 500 de kilograme din care s-au făcut bucate tradiţionale cum ar fi cârnaţi, tobă, caltoboş, salam şi altele”.

A fost o experienţă unică şi foarte frumoasă. Şi, încă odată, mă bucur enorm că am fost prezent şi am făcut parte din acest proiect. Mulţumesc ACEEA, domnului Radu Zărnescu şi doamnei doctor Iulia Drăguţ pentru această oportunitate” mai spunea Dragoş Pădurariu despre experienţa pe care a avut-o prin participarea la documentarul care s-a filmat în zilele de 28 şi 29 decembrie în comuna din judeţul Mureş.

Credit foto: A. Cosmin

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS