Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Părintele Rusu îi vorbeşte de bine pe Giurgiu, Vasinca şi Lojigan. Ce spune despre Hanga? | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

Cu ocazia inaugurării demarării lucrărilor în vederea construirii capelei de la Câmpia Turzii, părintele Vasile Rusu - unul dintre cei care a insistat ca această capelă să se construiască - a fost invitat să ia cuvântul de către primarul municipiului, Dorin Lojigan.

În încheierea acestei alocuţiuni, a acestei slujbe, să îi permiteţi părintelui Rusu Vasile să spună câteva cuvinte despre ceea ce înseamnă cimitirul de la 110, aşa cum e cunoscut de locuitorii municipiului” invita primarul Lojigan, ÎPS Andrei fiind de acord, cu un fel de condiţie: “Da, îl ascultăm dacă are lucruri interesante de spus”.

Iar pentru că părintele Rusu şi-a început discursul, cel puţin părintele Rusu era de părere că “are lucruri interesante de spus”.

În cuvântul său, preotul Vasile Rusu a dorit să prezinte un istoric al dobândirii cimitirului.

De.a lungul istoriei care începea la 1995, părintele Rusu aminteşte cum a luat legătura cu administraţia locală de atunci pentru a se înfiinţa un nou cimitir la Câmpia Turzii, cimitir de care, acum, beneficiază toate parohiile ortodoxe şi toate cultele au primit 80 de ari, alte parohii nesolicitând teren. În prezent taxa pentru un loc de veci este de 50 de lei (100 de lei pentru criptă) sume necesare pentru paza şi împrejmuirea celor şase hectare de teren.

În 2011, potrivit propriilor spuse, părintele Rusu a fost primit bine de către regretatul Ioan Vasinca atunci când preotul îi propusese fostului primar realizarea unei capele.

Cu câteva zile înainte de alegeri (n.r.: alegerile locale din 2012) domnul primar ne-a părăsit dar a dus cu dânsul şi visurile noastre de-a mai construi capela aici” spunea preotul Rusu continuând: “Domnul Hanga a spus că dânsul a avut alt obiectiv în campanie «dar, părinte, vă promit că în patru ani vom face şi capela!». Şi aşa am ajuns în anul 2015, am intervenit din nou, s-a tolerat puţin...

Iată, totuşi, cum vede părintele Rusu dimensiunea politico-administrativă a reuşitei privind capela de la 110: “Am avut noroc cu domnul primar (n.r.: Dorin Lojigan) care, în 2016, în calitate de viceprimar, şi-a făcut o majoritate în consiliul local şi a aprobat patru miliarde pentru construirea capelei. L-a ajutat şi pe dânsul, ne-a ajutat şi pe noi şi iată cum s-ajută oamenii buni unii pe alţii şi ajungem acum în acest moment înălţător”.

Ce altceva o mai fi spus părintele Rusu la momentul de la cimitir, puteţi vedea în înregistrarea de mai jos, cu începere de la minutul 17:52.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS