Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

30
Tue, Apr
106 New Articles

Pe malul Arieşului se execută lucrări de igienizare. Dar mizeria...?

Actualitate
Tools
Typography

În aceste zile, muncitori care poartă însemne ale Apelor Române execută lucrări de igienizare ale malului Arieşului, în principal în ceea ce priveşte vegetaţie care creşte de-a lungul cursului apei.

Potrivit Doinei Popovici - şef de Sistem al Sistemului Hidrotehnic Arieş-Turda - acest tip de lucrări se execută de obicei cam în aceeaşi perioadă, la ieşirea din iarnă şi începerea primăverii, odată ce căderile de zăpadă încetează şi timpul permite ieşirile în teren, acest tip de igienizări fiind - preciza Doina Popovici - programate.

După ce primarul municipiului Turda anunţase o acţiune de curăţenie precizând, totodată, că zonele din preajma albiilor râului Arieş nu ţin de Primărie, şeful SH Arieş-Turda confirmă că, periodic, desfăşoară acţiuni împreună cu administraţia locală, cu atât mai mult cu cât, ne amintim, în 22 martie este Ziua Apelor dată înainte de care există cu precădere diverse acţiuni în care sunt implicate inclusiv instituţiile de învăţământ.

De asmenea, Doina Popovici menţiona că lucrările de igienizare se execută în principal pe porţiunea regularizată, îndiguită, Turda având o linie de îndiguire pentru inundaţii care traversează municipiul şi se termină la Câmpia Turzii, în plus SH Arieş-Turda ocupându-se inclusiv de lucrări de întreţinere la dig, lucrări de apărare împotriva inundaţiilor.

Nu în ultimul rând Doina popovici prezenta o realitate care de prea multe ori pare ignorată - apele nu produc deşeuri, ele doar le colectează de la cei care le fac şi care sunt, în general, oamenii - astfel atrăgându-se atenţia mai mult sau mai puţin direct asupra unui comportament mai responsabil al celor care locuiesc în preajma apelor curgătoare. Corelat cu acest aspect şi având ca premisă lucrările de igienizare efectuate de SH Arieş-Turda, Doina Popovici lăsa de înţeles că instituţia pe care o reprezintă nu poate să ia locul unei companii de salubritate, ceea ce duce, din nou, cu gândul la un comportament mai responsabil, dar şi la o mai clară distribuire a atribuţiilor.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS