Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

30
Tue, Apr
106 New Articles

Dorin Lojigan: “Câmpia Turzii nu are INTERZIS  la sport”

Administraţie
Tools
Typography

Fără îndoială, trăim o perioadă aparte în materie de comunicare publică. Persoane cu dedublare de personalitate, care lunea sunt influenceri, iar vinerea politicieni, încearcă tot felul de tertipuri, speculații și manipulări ale opiniei publice. Astfel, profitând de orice subiect care poate surescita emoții colective, aceste persoane, interesate de Câmpia Turzii între două excursii de lux, încearcă să se cațere în fruntea politicii locale.

În cursul zilei de ieri, a apărut informația potrivit căreia FC Câmpia Turzii ar fi „interzis” pe terenul de sport al Liceului Teoretic „Pavel Dan”. Această informație a fost speculată politic, în mod caracteristic, de un președinte de partid, veșnic candidat, dar care mai speră. În aceste condiții, pentru corecta informare a opiniei publice, fac următoarele precizări:

  • Terenul de sport al Liceului Teoretic „Pavel Dan” poate fi închiriat doar în baza unei Hotărâri de Consiliu Local privind aprobarea tarifelor de închiriere. Deoarece Liceul este beneficiarul unui proiect PNRR în valoare de peste 8,3 milioane de lei, prin care va fi reabilitat Conacul Szentkereszty – Bethlen, adiacent terenului de sport, acolo nu vor mai putea fi organizate activități sportive;
  • Proiectul de reabilitare al Conacului prevede inclusiv mutarea terenului de sport în partea opusă a curții Liceului Teoretic „Pavel Dan”, așa cum rezultă din autorizația de construire.
  • FC Câmpia Turzii a depus, în luna martie 2023, o solicitare privind închirierea terenului respectiv, însă era imposibil ca Liceul Teoretic „Pavel Dan” să  solicite inițierea unui Proiect de Hotărâre de Consiliu Local pentru închirierea terenului. Acest lucru se datorează relocării terenului de sport, care era prevăzută, deja, în faza de proiectare.
  • Vineri, 14.07.2023, am semnat Autorizația de Construire aferentă proiectului de reabilitare al Conacului Szentkereszty – Bethlen.
  • Închirierea Sălii de sport a Liceului Teoretic „Pavel Dan” se realizează în baza HCL 199/2018;
  • Astfel, ar fi de bun simț ca politicienii-influenceri să-și aloce timp pentru a studia legislația și starea de fapt, înainte de a arunca scrisori deschise, cu conținut profund eronat, atât din punct de vedere faptic, dar mai ales gramatical. Știm că este greu să te documentezi, atunci când Câmpia Turzii – orașul pe care-ți propui să-l conduci – este doar o reședință temporară, însă populația acestui oraș este prea inteligentă pentru a putea fi păcălită și manipulată, prin „scrisori deschise”.

Îi asigur pe cetățenii Municipiului Câmpia Turzii că sunt conștient de importanța practicării sportului în rândul tinerilor și sprijin orice activitate în acest sens. Ca dovadă, FC Câmpia Turzii a primit din partea Primăriei suma de 220.000 lei, în baza legii 69/2000 – https://www.facebook.com/primaria.campiaturzii/posts/pfbid02V9L5VzTjnwSNUMYo5wsTf5rWLhGzLSx6YRQPrdxJoEjNzZjpUppjMJuGBTmRGcCql . Totuși, această susținere este condiționată de legalitate.

Pentru o administrație echidistantă, obiectivă și armonioasă, suntem obligați să respectăm legislația în vigoare și nu vom face rabat de la acest lucru! Totodată, trebuie reținut că proiecte edilitare includ diferite etape, care trebuiesc respectate, în vederea generării unui grad superior de dezvoltare urbanistică și economică, în Municipiul Câmpia Turzii.

Primar,
Dorin Nicolae LOJIGAN

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS