Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Primăria Turda: Lucrările de restaurare, conservare și reabilitare a clădirii fostei Judecătorii - în linie dreaptă

Administraţie
Tools
Typography

Proiectul prevede reabilitarea structurii, a fațadelor și renovarea interioarelor, respectând în același timp autenticitatea și specificul său istoric.

Până în prezent, au fost realizate următoarele etape ale proiectului:

➖ Înlocuirea acoperișului vechi cu învelitoare de țiglă ceramică solzi pe corpul B și C al clădirii.

➖ Înlocuirea șarpantei de pe corpul B și C, în timp ce lucrările de înlocuire a șarpantei pentru corpul A sunt în curs de desfășurare.

➖ Finalizarea instalației electrice brute pe întregul etaj al clădirii.

➖ Demolarea tencuielilor și pardoselilor vechi, pregătind astfel spațiul pentru tencuieli noi.

➖ Execuția tencuielilor noi pe bază de var, cu un progres de aproximativ 40% până în prezent.

➖ Reconstrucția geamurilor de la etajul fațadei dinspre strada Coșbuc, iar lucrările de înlocuire a tencuielilor sunt în desfășurare.

De asemenea, în curte s-au realizat următoarele lucrări:

➖ Introducerea canalizării menajere .

➖ Introducerea țevilor de apă și de hidranți pentru asigurarea facilităților adecvate în clădire.

Prin aceste măsuri ample de modernizare și conservare, intenționăm să redăm clădirii un aspect nou și funcțional, respectând în același timp autenticitatea și specificul său istoric. Scopul final al proiectului este de a transforma această clădire într-un centru de cultură, artă și tradiții, deschis atât locuitorilor municipiului Turda, cât și vizitatorilor.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS