Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

50.000 de lei pentru izolari termice de mai demult

Administraţie
Tools
Typography

Bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Turda a suferit o rectificare în valoare de 50.000 de lei, rectificare aprobată de consilierii locali turdeni în cea mai recentă şedinţă extraordinară a forului deliberativ local turdean.

"Este vorba despre programul naţional multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, conform OUG 18/2009", preciza director executiv Daniela Adace, amintind, în acest sens, de contractul de finanţare 36.587/21.05.2014 "prin care Ministerul Dezvoltării Regionale ne alocă suma de 50.000, care reprezintă contribuţia bugetului de stat", Daniela Adace explicând că "programul are ca sursă de finanţare 50% bugetul statului, 30% bugetul local şi 20% asociaţile de locatari".
Consilierul PP-DD Mariana Dobra era foarte interesată care este "lista blocurilor la care se referă alocarea de sume", explicaţiile oferindu-i-le Ginel Călugăr. Însă Mariana Dobra nu a fost foarte lămurită, dorind să ştie după ce criterii au fost alese tocmai acele blocuri, mai ales că acum se ştie că nu mai prea sunt bani pentru reabilitări termice.
Observând necunoaşterea în care sa învârtea consilierul PP-DD, primarul Tudor Ştefănie a intervenit: "E vorba de un contract aferent anilor 2012-2013, nu este aferent anului 2014. Faptul că bugetul statului nu şi-a dat întreaga controbuţie la acel contract din lipsă de surse financiare în anii anteriori, vin acum şi completează sursele la care erau obligaţi prin contract. Despre aceasta este vorba, nu se execută anul acesta pe un contract din acest an. Sunt sume vechi, pe un contract vechi, neasigurate la momentul respectiv. După ce au verificat documentele, au ajuns la concluzia că trebuie să facă această rectificare.".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS