Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Drumuri si milioane de euro pentru comuna Luna

Administraţie
Tools
Typography

Cu ceva vreme în urmă, primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör, se referea la posibilitatea executării unor lucrări pe unele drumuri din Luna. Iar sumele aduse în discuţie, nu erau deloc de neglijat.

La momentul respectiv era vorba de drumurile agricole şi de suma de un milion de euro.

Întâmplarea face că, de fapt, nu s-a mai întâmplat nimic concret, mai exact nimic care să fie vizibil de către cetăţeni.

Potrivit primarului comunei Luna, la proiectul de un milion de euro pentru drumurile agricole "noi am făcut SF-ul (n.r.: studiul de fezabilitate), am făcut proiectul, am încercat să îl depunem în 25 septembrie şi după o săptămână s-a închis (n.r.: sesiunea de depunere)". Cu alte cuvinte, "n-am reuşit să depunem în timp acest proiect".

Chiar dacă, în legătură cu acest proiect, speranţele primarului se leagă de luna ianuarie, când mai este o sesiune de depunere şi când vor exista şi avizele necesare - pentru că, la sesiunea din toamnă, a fost probleme de avize - Laurenţiu Tör apreciază că "probabil că au fost câţiva copii mai deştepţi decât noi, să depună aceste proiecte mai repede", asta şi în contextul în care "probabil că s-au luat în calcul sumele mai mici, sub un milion, iar noi ne-am întins până la un milion".

Asumându-şi o parte din nereuşita depunerii proiectului pentru drumurile agricole, primarul Laurenţiu Tör este optimist în ceea ce priveşte sesiunea de depuneri din ianuarie 2016: "Eu îmi fac «mea culpa», probabil am greşit, probabil voi reuşi, mai mult ca sigur, ca în luna ianuarie să depun acest proiect".

Se pare, totuşi, că administraţia de la Luna mai are în plan un alt proiect, unul tot în valoare de un milion de euro, dar pentru asfaltarea de drumuri. "Este un proiect prin PNDR, pe Măsura 7.2, pe care l-am denumit «Proiect reabilitare reţea stradală în satul Luna»", spunea Laurenţiu Tör explicând că e vorba de asfaltare acolo unde s-a făcut şi canalizarea.

"Aici cred că vom reuşi ca până în 25 octombrie să-l depunem. Şansele de a reuşi acest proiect sunt, eu zic, de peste 90%" spunea primarul comunei Luna la momentul discuţiei noastre, edilul explicând că, totuşi, "dacă nu vom începe asfaltarea în această perioadă - probabil că va veni vremea rece şi nu se va mai putea face asfaltare - atunci el va putea începe în primăvară".

În urma unui astfel de proiect, primarul consideră că "practicabilitatea străzilor va fi mai bună" mai ales pentru cei care stau în anumite zone cum ar fi "pe Căpâlnă", zona drumului spre Arieş sau cartierul Dallas, unde locuieşte comunitatea de rromi.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS