Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Primarul Tudor Stefanie: "Ceea ce s-a intamplat zilele trecute va trebui sa intre in istoria dezamagirii mele si, poate, si a altora, de manipulare clara a turdenilor"

Administraţie
Tools
Typography

Primarul Turzii, Tudor Ştefănie, este convins că turdenii au fost manipulaţi prin informaţiile apărute în presa naţională privind valorile anumitor impozite la Turda în anul 2016.

La sfârşitul şedinţei Consiliului Local Turda de miercuri, 11 noiembrie, primarul municipiului Turda a ţinut să îşi exprime un punct de vedere despre care spunea că "îl păstrez în mine de câteva zile şi numai eu ştiu câte situaţii am trecut în aceste zile".

Iată în ce-a constat intervenţia primarului turdean la finalul şedinţei cu privire la informaţiile despre impozitele din 2016 la Turda:

"De 30 de zile proiectul nostru cu impozite şi taxe locale a fost supus dezbaterii publice. În data de 9 octombrie a fost afişat şi nu am primit nicio sugestie de modificare asupra acestui proiect iar ceea ce s-a-ntâmplat zilele trecute este, până la urmă, un atac la imaginea întregii instituţii a Primăriei, a primarului şi a Consiliului Local.

Eu cred că cei care aprobă şi stabilesc legislaţia de ordin local sunt instituţiile cele două: primarul poate propune, Consiliul Local aprobă după ce studiază în amănunt propunerile executivului.

Atâta timp cât nu a existat o solicitare a unui punct de vedere al nostru, concret, cu privire la ceea ce era prevăzut în documentaţia noastră depusă cu privire la aprobarea impozitelor şi taxelor locale, atâta timp cât oricine putea să studieze întreaga documentaţie a proiectului de hotărâre - mai mult, s-au dat exemple clare cu modul de calclul pe situaţii diverse care pot avea loc după aprobarea proiectului - cred că ceea ce s-a întâmplat zilele trecute va trebui să intre în istoria dezamăgirii mele şi, poate, şi a altora de manipulare clară a turdenilor împotriva cuiva. V-o spun cu toată responsabilitatea! Pentru că toţi cei care se întâlneau cu aceşti cetăţeni nu vorbeau un adevăr ci vorbeau altceva.

Vreau să înţelegeţi că eu sunt astăzi primar, mâine poate fi altcineva, dumneavoastră sunteţi consilieri astăzi, mâine puteţi fi în continuare sau pot fi alţii. Nu trebuie încurajată un asemenea sistem de dezinformare clară a cetăţenilor şi mai ales într-o perioadă destul de confuză şi cu mari probleme.

E punctul meu de vedere şi am vrut să vi-l spun pentru că îl păstrez în mine de câteva zile şi numai eu ştiu câte situaţii am trecut în aceste zile pe care niciunul sau altcineva nu le-a trecut."

Pentru că exprimarea e liberă, deşi nu i-a fost solicitată opinia în mod expres, consilierul PNL (fost PD-L, dar nu numai) Lucian Cordiş a ţinut să îşi exprime, la rândul său, în aceeaşi şedinţă, un punct de vedere.

Iată ce a avut de spus (după aprobarea proiectului de hotărâre privind impozitele şi taxele locale şi înainte intervenţiei primarului) consilierul Lucian Cordiş:

"Având în vedere ce a apărut în presa centrală, după părerea mea ar trebui să dăm clar sprea acea publicaţie o dezminţire. Din punctul meu de vedere este lipsă de profesionalism cras pentru că ei anunţă în presă scumpire, majorare de taxe şi impozite fără ca acest proiect de hotărâre să treacă prin votul Consiliului Local, prin urmare astăzi noi ne întâlnim şi votăm aceste taxe şi impozite locale.

Nu mai vorbesc de rea intenţie, dar după părerea mea ar trebui să dăm clar o dezminţire, să dăm un comunicat şi acea publicaţie să dea o dezminţire".

De asemenea, consilierul PNL smte nevoia şi să atragă atenţia celor care postează informaţii...

"Pe de altă parte aş atrage atenţia celor care se grăbesc să posteze aceste... sau să facă comentarii pe baza acestor neadevăruri pentru că, uită, populaţia intră în panică. Vă daţi seama - a avut dreptate colegukl meu, domnul Bichiş - când auzi că ţi se majorează impozitul pe casă cu 275% ai o problemă.

Deci ar trebui mai mult discernământ şi mai multă responsabilitate ca atunci când preiei o ştire şi o arunci imediat pe piaţă să te gândeşti bine ce faci".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS