Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Linistirea vine tot dinspre Primarie. Primarul Turzii vine cu precizari privind valoarea impozitelor la Turda

Administraţie
Tools
Typography

Într-o postare pe reţeaua de socializare facebook, primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, neagă informaţiile privind creşterea de taxe la Turda în 2016. Ba mai mult, edilul turdean consideră aceste informaţii ca fiind "aiuritoare".

Cu rugămintea ca "locuitorii sa fie linistiti, pentru ca in ciuda celor spuse in presa centrala, adevarul e cu totul altul...", primarul turdean dă asigurări în postarea sa că "Asa dupa cum mi-am luat angajamentul in fata oamenilor, am propus variante minime de aplicare a taxelor si impozitelor locale".

Iată mai jos, în întregime, textul publicat de edilul turdean pe reţeaua de socializare:

"Nu inteleg de unde vin aceste informatii aiuritoare privind taxele si impozitele care se vor aplica la Turda, in anul 2016, sustinandu-se teoria ca ar fi cele mai mari din tara...

Va spun din capul locului ca informatiile sunt eronate! Pe unele medii de la nivel national s-a spus ca vor creste taxele si impozitele pentru populatie cu 275%. Nu este adevarat!

Asa dupa cum mi-am luat angajamentul in fata oamenilor, am propus variante minime de aplicare a taxelor si impozitelor locale. In cazul persoanelor fizice, de exemplu, se mentine cota de 0,1% ca si in acest an (nu 0,3% cum se preciza, eronat, in acel studiu). Eventualele cresteri, comparativ cu acest an, rezulta din prevederile impuse de Codul Fiscal, Guvernul anuntand ca se va impozita terenul de sub locuinte, de exemplu, plus alte cateva modificari care influenteaza aceste impozite! Dar, repet: noi nu putem interveni in aceste prevederi, unde sunt fixate de Guvern!

In cazul persoanelor juridice, unde intr-adevar am propus 0,3%, este vorba de o scadere de circa 5 ori, in acest an platindu-se la valoarea de 1,5%!

Din aceste considerente, nu inteleg de unde si cine isi asuma informatia eronata difuzata la nivel central si nu numai.

Rog locuitorii sa fie linistiti, pentru ca in ciuda celor spuse in presa centrala, adevarul e cu totul altul... Multumesc de intelegere.

Si o precizare: taxele si impozitele nici macar nu s-au votat. Se vor vota miercuri. Propunerea mea a fost cea anuntata, respectiv la valori cat mai mici. Va pot demonstra ulterior ca informatia a fost complet eronata si ca la Turda nu sunt cele mai mari taxe si impozite la nivel national."

De asemenea, pe aceeaşi reţea de socializare, Tudor Ştefănie răspunde celor care au diverse nelămuriri.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS