Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Liber la banii pentru drumuri şi spaţii verzi la Câmpia Turzii

Administraţie
Tools
Typography

Consilierii locali de la Câmpia Turzii au adoptat, în şedinţa extraordinară de luni, 29 februarie, o hotărâre de consiliu local care se referea la aprobarea programului anual de întreţinere, modernizare şi investiţii la nivelul municipiului.

Fără discuţii pe marginea proiectului de hotărâre supus aprobării membrilor forului deliberativ local şi-au dat acceptul cu privire la programul anual de întreţinere, modernizare şi investiţii.

În raportul de specialitate care însoţea proiectul de hotărâre se preciza că au fost avuţi în vedere mai mulţi parametri în vederea atât a elaborării programului pentru 2016 cât şi a stabilirii lucrărilor de întreţinere, reparaţii şi modernizări ale căilor publice şi a lucrărilor de întreţinere spaţii verzi.

Printre parametrii avuţi în vedere se regăsesc traficul rutier, siguranța circulației, normele tehnice, factorii economico-sociali, utilizarea rațională a terenurilor precum şi planurile de urbanism și amenajarea teritoriului.

În acelaşi raport de specialitate - semnat de Simion Luca şi avizat de viceprimar Nicolae Lojigan - se mai menţiona şi că "Propunerile de întreținere şi curentă și periodică a spațiilor verzi, urmăresc ca procesul complex de întreținere a plantelor care are și un caracter sezonier să se desfășoare la timp, având în vedere că cerințele specifice față de apă, lumină, sol, diferă în limite largi".

N-o să comentăm acum citatul de mai sus pentru că este semnat şi avizat de oameni cu şcoală şi nu ne permitem să râdem de fragment, dar vă mai spunem, de exemplu, că în planul aprobat se regăseau diverse cifre.

Astfel, în dreptul lucrărilor "în continuare" de întreţinere a străzilor la "Drumuri" este vehiculată o sumă totală de 1,038 milioane de lei, în timp ce valoare de aproape 150.000 de lei se regăseşte în dreptul lucrărilor de modernizare a drumurilor şi străzilor.

Apoi, în ceea ce priveşte lucrările noi, lucrările de modernizare drumuri şi străzi sunt apreciate la o valoare de 1,092 milioane lei, în timp ce lucrările de proiectare modernizare drumuri, străzi şi amenajare parcări sunt evaluate la puţin peste 571.000 de lei iar suma aprobată, la un loc, pentru lucrările de întreţinere a străzilor şi montarea de mobilier stradal se ridică la 471.000 de lei.

Nu în ultimul rând, la spaţii verzi, la "Lucrări în continuare" suma aprobată este de 612.000 de lei.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS