Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

07
Tue, May
84 New Articles

PNL-iştii, UDMR-istele şi doi independenţi sunt împotriva ordinii de zi a AGA a CAA

Administraţie
Tools
Typography

Consiliul Local a municipiului Turda s-a întrunit azi, 22 martie, în şedinţă extraordinară, singurul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi fiind cel "privind aprobarea mandatului special acordat reprezentantului Municipiului Turda în Adunarea Generală a Acţionarilor a Societăţii Compania de Apă Arieş SA".

Concret, potrivit primului articol al hotărârii adoptate, Mihaela Ana Bujor - reprezentantul acţionarului Municipiul Turda în AGA a Companiei de Apă Arieş - a fost împuternicită "sa voteze impotriva tuturor punctelor inscrise pe ordinea de zi sedintei Adunării Generale a Actionarilor", fie că e vorba de şedinţa din 30 martie, fie de cea din 31 martie (în cazul în care cea din 30 nu are loc din motive obiective).

Mai mult, într-un alt articol al aceleiaşi hotărâri se menţiona: "Se notifica directorul societatii si presedintele Consiliului de Administratie al Societatii Compania de Apa Aries SA, sa prezinte motivul pentru care convocarea nu s-a realizat in conformitate cu prevederile art. 13.2 din Actul constitutiv al societatii, precum si motivele pentru care materialele care stau la baza ordinii de zi nu au fost inaintate catre actionarul Municipiul Turda in vederea emiterii mandatului special pentru consiliul local".

Deşi a primit avizul a trei din cele cinci comisi de specialitate ale forului deliberativ local, proiectul de hotărâre a fost aprobat, până la urmă, doi consilieri votând împotrivă - independenţii Dorel Corpodean şi Mariana Dobra - şi patru consilieri abţinându-se - Sorin Bichiş (independent), Lucian Nemeş (UNPR) şi pesediştii Nicolae Roş şi Dorina Arion.

Consilierii care au fost de acord cu sugestia Primarului Tudor Ştefănie - cel care a fost iniţiatorul proiectului de hotărâre prin care reprezentantul municipiului să voteze împotriva ordinii de zi a AGA - sunt peneliştii Lucian Cordiş, Florin Bugnar, Nicolaie Giurgiu, Daniela Florea, Cristian Felezeu, Paul Căţănaş, Elena Băginean, Victoria Iurean, udemeristele Adamosy Clara şi Csep Leylla şi independenţii Nicolae Costişor şi Radu Panait.

De la şedinţă au lipsit Ovidiu Micu, Rozalia Crişan şi Lucian Varo.

Evident, nu au putut lipsi intervenţiile administratorului public Radu Crişan şi ale primarului Tudor Ştefănie.

Astfel, Radu Crişan a reluat argumentele pe care le-a prezentat şi la şedinţa comisiilor reunite care a avut loc săptămâna trecută, argumente prin care se regăseau neîndeplinirea prevederilor legale privind convocarea acţionarilor - printre care se afla şi municipiul Turda - sau netransmiterea materialelor care să fi stat la baza ordinii de zi a şedinţei AGA a CAA.

Pe de altă parte, primarul Tudor Ştefănie a insistat pe obligaţiile operatorului de servicii apă şi canalizare privind, de asemenea, convocarea acţionarilor, primarul chiar aducând în discuţie ideea că unii acţionari au fost convocaţi în timp ce alţii (municipiul Turda, de exemplu) nu!

Oricum, explicaţiile erau inutile în momentul în care majoritatea a fost asigurată de cei opt penelişti, plus cele două udemeriste plus cei doi independenţi (independenţi fiind, apreciem că Radu Panait - angajat la Salina Turda - şi Nicolae Costişor - alături de PNL pe scenă de Zilele Turzii - au votat potrivit propriilor convingeri şi nu influenţaţi de vreun partid cum ar fi PNL, partidul al cărui lider e primarul Tudor Ştefănie, în timp ce, cel mai probabil, profesorul Călin Felezeu stă şi se uită cum arată PNL Turda). Aşadar, cu 12 consilieri votând ce a propus primarul Tudor Ştefnie, până şi viceprimarul Lucian Nemeş şi-a permis să se abţină, asigurându-şi, prin acest vot, un loc călduţ la umbra lui "eu nu mă bag".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS