Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
94 New Articles

Bretoiu vrea să ştie dacă Hanga îl duce legat pe Lojigan

Administraţie
Tools
Typography

Pentru cei care încă nu ştiu, Bretoiu e Horaţiu Bretoiu (consilier local PMP, fost PD-L, la Câmpia Tuzii), Hanga e Radu Hanga (primar PSD la Câmpia Turzii) iar Lojigan e Dorin Lojigan (viceprimar PNL la Câmpia Turzii).

"Disputa" s-a iscat în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Câmpia Turzii în care membrii forului deliberativ local aveau de aprobat deplasarea unei delegaţii a municipiului la un eveniment la Mohács, în Ungaria.

Potrivit proiectului de hotărâre, din delegaţie ar face parte patru consilieri locali, doi conducători auto, plus primarul Radu Hanga şi viceprimarul Dorin Lojigan sau administratorul public Petre Pop.

Dacă unul dintre obişnuiţii unor astfel de deplasări în Ungaria - consilierul UDMR Bene Andrei - a anunţat că nu doreşte să efectueze deplasarea "din motive familiale", la rândul său, viceprimarul Dorin Lojigan a anunţat că se retrage.

Retragerea lui Dorin Lojigan a generat o intervenţie a primarului Radu Hanga: "Apropo de ce spunea domnul viceprimar, deplasarea e sarcină de serviciu, se merge în delegaţie", o intervenţie care l-a făcut pe consilierul PMP să întrebe aproape instantaneu: "Şi ce, îl duceţi legat?".

Chiar Dorin Lojigan a intervenit, la rândul său: "Nu puteţi nici dumneavoastră să mă obligaţi, chiar dacă îmi sunteţi şef. Pe de altă parte, în proiectul de hotărâre scrie că ori viceprimarul, ori administratorul public".

Odată problema lămurită, consilierii locali au fost invitaţi să facă propuneri pentru cei patru care să efectueze deplasarea. Astfel consilierul Florin Popescu l-a propus pe consilierul Ilie Giurgiu, consilierul Alin Sălăjean  propus-o pe consilierul Cornelia Pantea, consilierul Vasile Tot l-a propus pe consilierul Csutak Ludovic (care este preşedinte al asociaţiei de prietenie între Mohacs şi Câmpia Turzii - "Aranyos Gyeresert") iar consilierul Monica Uiorean l-a propus pe consilierul Samoilă Gal.

În urma votului secret exprimat de cei 18 consilieri prezenţi la şedinţă, rezultatul a fost următorul:

  • Ilie Giurgiu - 17 voturi pentru şi 1 împotrivă
  • Cornelia Pantea - 18 voturi pentru
  • Csutak Ludovic - 17 voturi pentru şi 1 împotrivă
  • Samoilă Gal - 18 voturi pentru

Alături de cele opt persoane, din delegaţie maii fac parte alte 32 de persoane despre care să spune că ar reprezenta societatea civilă, mai exact membri ai asociaţiei "Aranyos Gyeresert".

Deplasarea la Mohács este răspunsul unei invitaţii a primarului oraşului maghiar - Szekó József - adresate partenerilor de la Câmpia turzii de a fi prezenţi în perioada 18-21 mai la sărbătoarea Sfântul Ioan din Napomuk, ocazie cu care să se marcheze şi la Mohács împlinirea unui sfert de veac de înfrăţire între cele două comunităţi, română şi maghiară.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS