Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Primarul Matei spune de ce nu s-au accesat proiecte în anii anteriori la Turda

Administraţie
Tools
Typography

Prezent la conferinţa de încheiere a proiectului privind managementul sitului “Sărăturile Ocna Veche”, primarul Cristian Matei a avut şi o abordare mai largă în legătură cu situaţia existentă la nivelul municipiului Turda în ceea ce priveşte accesarea de fonduri pentru municipiu.

Mărturisind că biroul de proiecte europene din Primăria Turda este subdimensionat, “care în acest moment are o resursă umană ce nu permite accesarea de proiecte voluminoase, de valori mari”, primarul municipiului Turda a reamintit că intenţiile sale, aşa cum au fost prezentate şi în campania electorală, vizează atragerea de fonduri europene pe toate axele prioritare, Cristian Matei chiar precizând că încă de a doua zi după conferinţa de încheiere a proiectului urma o întâlnire pentru a se stabili o strategie de abordare a acestui tip de proiecte.

Chiar mai mult, primarul Turzii a spus că a studiat puţin problema de când este primar şi a aflat şi unele cauze care “au stat la baza faptului că anumite proiecte nu s-au derulat în anii care au trecut”.

Astfel, una dintre principalele cauze care ar fi stat la baza nederulării anumitor proiecte a fost nealocarea de bani pentru studiile de fezabilitate.

Cristian matei nu a dorit, deocamdată, să mai facă şi alte precizări, însă a oferit câteva detalii privind posibilul mod de lucru şi intenţiile privind implicarea inclusiv a cetăţenilor în vederea găsirii de soluţii pentru dezvoltare municipiului: “În urma acestei discuţii pe care o voi avea cu o serie de specialişti în acest domeniu o să vă informăm cu concluziile la care am ajunsşi vom căuta, împreună cu Consiliul Local, cu cetăţenii Turzii - chiar prin forumuri pe care le vom organiza în această sală - cu clasa de afaceri din Turda, să vedem soluţiile pentru a aduce cât mai mulţi bani la Turda”.

“Bineînţeles, vom discuta şi pentru fonduri guvernamentale şi de la Consiliul Judeţean, bugetul să-l chibzuim cât mai bine pentru a aloca şi de la bugetul local domeniilor prioritare sume, să spunem, destul de importante” mai spunea primarul Cristian Matei accentuând că opinia publică va fi ţinută la curent prin informări periodice “şi vă asigur de o transparenţă aşa cum am promis, o transparenţă totală”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS