Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Lupta PNL-PSD la Câmpia Turzii a trecut la faza pe biberoane | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

În repetate rânduri actualul primar Dorin Lojigan s-a manifestat în legătură cu inutilitatea  postului de administrator public de la Câmpia Turzii - sau postul de  city manager, aşa cum pompos i se mai spunea - post pentru care cel mai calificat în vechea administraţie părea să fie actualul preşedinte PSD Câmpia Turzii, Petre Pop.

“Acest post nu-şi are rostul în cadrul organigramei primăriei municipiului Câmpia Turzii”, spunea foarte clar primarul Dorin Lojigan care a mai prezentat un element ce merită atenţia cuvenită: “persoana care ocupă acest post în acest moment, chiar dacă se prezintă la şedinţele Consiliului Judeţean (n.r.: Petre Pop este consilier judeţean din partea PSD), este în concediu medical. Nu ştiu acel doctor cum anume i-a dat concediu medical din moment ce el se prezintă la şedinţele Consiliului Judeţean şi face conferinţe de presă...”.

Pe de altă parte, la momentul la care am discutat cu primarul Lojigan, acesta se aştepta ca administratorul public de la Câmpia Turzii să îşi depună documentaţia pentru a intra în concediu de creştere a copilului, lucrur care, am aflat ulterior, s-ar fi şi întâmplat în aceeaşi zi (vineri, 1 iulie 2016).

Chiar dacă Dorin Lojigan a dat de înţeles cât se poate de clar că prioritatea mandatului său este desfiinţarea postului de administrator public de la Câmpăia Turzii - primarul insistând pe inutilitatea acestui post - iată că preşedintele PSD Câmpia Turzii a făcut pasul la off-side şi s-a retras să schimbe scutece, lucru anticipat de primarul Lojigan: “În situaţia în care va face acest pas sunt obligat să nu scot postul din organigramă pentru că nu-mi permite legea. Va rămâne acolo până când domnia sa se va întoarce la serviciu, după aceea voi propune consiliului local desfiinţarea postului de administrator public”.

Întrebat, totuşi, dacă va avea obligaţia ca în cazul în care Petre Pop decide să opteze pentru concediu de paternitate este nevoie de angajarea unei alte persoane pe postul ocupat de Petre Pop, Dorin Lojigan a răspuns scurt: “nu cred”.

În opinia primarului Câmpiei Turzii “Putem înfiinţa, eventual, o direcţie care să aibă aceleaşi servicii pe care le avea în subordine administratorul public, dar care să aibă un director care să aibă jumătate din salariul administratorului public. Nu cred că cetăţenii ar vrea să ştie pe ce sume se stă acasă în concediu medical”. Ba, cel mai probabil, cetăţenii Câmpiei Turzii ar vrea să afle care este salariul lunar al administratorului public de la Câmpia Turzii, iar în ceea ce ne priveşte putem să vă spunem - din câte am auzit şi noi - că salariul lunar al administratorului public se apropie de 1.000 de euro.

“Îmi doresc să fac o direcţie anume, deci eu văd primăria ca având o structură anume care să aibă o direcţie economică - care există - o direcţie tehnică - care există şi aceea - şi o direcţie social-culturală şi de dezvoltare. Încă nu m-am gândit cum o să-i spunem, vor fi trei directori principali în cadrul primăriei, pe trei direcţii importante şi fiecare îşi va şti locul” mai explica primarul Dorin Lojigan, opinând: “să angajezi un administrator public atâta timp cât eu spun tot timpul că trebuie desfiinţat acel post, nu mi se pare corect faţă de cetăţenii municipiului Câmpia Turzii care, în campania electorală, mi-au cerut extrem de des să desfiinţez acest post”.

Ca idee de final, aşa cum discutam cu un coleg de presă nu mai departe de zilele trecute şi, aşa cum acesta observa, este ceva diferenţă între PSD Turda şi PSD Câmpia TurziiŞ la Turda preşedintele PSD este manager şi a devenit primar, în timp ce la Câmpia Turzii preşedintele PSD a plecat în concediu de creştere a copilului.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS