Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Salariaţii din Primăria Turda n-au făcut grevă pe 12 iulie

Administraţie
Tools
Typography

Deşi se anunţase că la nivel naţional, pe 12 iulie 2016, salariaţii din administraţia publică locală şi din serviciile existente la nivelul administraţiilor locale sunt în grevă, acest lucru nu s-a întâmplat la nivelul Primăriei Turda ori a serviciilor subordonate.

Potrivit liderului Sindicatului Salariaţilor din Primăria Turda “Potaissa 98”, Adrian Bucur, la Turda nu a fost grevă nici în Primăria Turda şi nici la nivelul serviciilor (Asistenţă socială, Poliţie Locală etc.).

În discuţia pe care am avut-o cu liderul sindical, acesta dădea de înţeles că la momentul de faţă legislaţia nu e foarte clară în ceea ce-i priveşte pe funcţionarii publici şi drepturile pe care aceştia le au, diferenţele fiind foarte mari, de exemplu, între primăriile de capitale de judeţ şi primăriile de comune.

Cu atât mai mult, doar una dintre cele patru-cinci mari federaţii sindicale din România a fost “implicată” în greva care a avut loc în administraţia locală în diverse zine ale ţării.

În lipsa unei legislaţii clare şi, cu atât mai mult, având în vedere diverşi termeni ambigui privind doar posibilitatea acordării de diverse majorări sau prime în funcţie de anumite condiţii precum valoarea salariului, o grevă pare uşor inutilă şi nu neapărat în favoarea fiecăruia dintre angajaţi.

Sindicatul Salariaţilor din Primăria Turda “Potaissa 98” este afiliat la FNSAL-SEDLEX, cu sediul în Bucureşti.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS