Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Corul Madrigal, Orăşelul Copiilor, patinoar, spectacole şi multe alte evenimente sunt pregătite pentru luna decembrie la Turda | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a prezentat azi, într-o conferinţă de presă, care este, în linii mari, programul de manifestări pentru luna decembrie a acestui an.

Începând chiar cu data la care se serbează Ziua Naţională a României, primarul Turzii spunea că îşi doreşte ca evenimentul să fie unul mai inedit decât a fost până în acest an. Adică, în afara manifestărilor “clasice”, administraţia turdeană s-a gândit şi la o expoziţie de tehnică militară amplasată în zona catedralei din Turda, un spectacol militar - retragere cu torţe a armatei - şi, pe lângă focul de artifici, primarul anunţa şi că “vor fi prezente şi tulnicărese care vor întregi tabloul acestei zile foarte importante pentru poporul român”.

În speranţa unei parade a aviaţiei de la Luna, Cristian Matei îşi exprima speranţa că “toate aceste elemente vor aduce un plus de confort intelectual, mental tuturor cetăţenilor Turzii şi am convingerea că aceştia vor fi prezenţi”.

Deschiderea Orăşelului Copiilor şi a patinoarului - ambele amplasate în parcul central al municipiului - vor avea loc pe data de 5 decembrie, în acest an patinoarul fiind cu 33% mai mare decât cel de anul trecut (600 metri pătraţi în loc de 450).

De asemenea, în parc vor fi amplasate 10 căsuţe iar foişorul din parc va fi casa lui Moş Crăciun, totodată iluminatul din parc fiinf îmbunătăţit “să avem un peisaj feeric pentru copii, să se bucure de sărbătorile din acest an, va fi ceva inedit, benefic pentru copiii noştri”, menţiona Cristian Matei.

Dacă pe 8 decembrie pe scena Teatrului “Aureliu Manea” din Turda va fi prezent corul Madrigal, aceeaşi instituţie va găzdui un spectacol de tradiţii româneşti la care vor participa elevii turdeni într-un eveniment organizat împreună cu asociaţia “Împreună pentru voi”.

De asemenea, pe 15 decembrie va fi pornit iluminatul public ornamental. “Am primit oferta unor designeri, este ceva deosebit, dar aş dori să rămână secret acest lucru şi în 15 decembrie să avem o altă feerie în oraş, deosebit de ce a fost până acum”, mai anunţa primarul Turzii care a amintit şi de alte spectacole, precum cel susţinut de ungrup de tenori din Constanţa, spectacol găzduit de biserica ortodoxă din Oprişani.

Vrem ca “evenimentele să fie din ce în ce mai dese, să deschidem, cu prioritate, instituţiile culturale pentru aceste evenimente”, mai spunea Cristian Matei cu dorinţa ca numărul spectacolelor la Turda să crească, să fie evenimente care n-au ma fost la Turda, spectacole care “să îşi aducă contribuţia la viaţa noastră culturală”.

“Să respectăm tradiţiile româneşti, să îmbogăţim iluminatul oraşului, a instituţiilor, să fie mai multă lumină în parcurile oraşului, în jurul teatrului, la intersecţia cu spitalul şi absolut toate arterele principale din oraş să fie iluminate. Este un efort financiar mai deosebit, dar trebuie să îl facem”, mai spunea primarul municipiului Turda.

Ce alte precizări a mai adus Cristian Matei referitor la luna decembrie, puteţi vedea urmărind înregistrarea video:

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS