Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Rezonarea Câmpiei Turzii, cel mai important proiect al administraţiei Lojigan în 2016 | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

După şase luni de mandat, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, apreciază că cel mai important moment al primelor şase luni de mandat este cel în care s-a reuşit rezonarea municipiului.

“După 26 de ani s-a îndreptat o nedreptate la Câmpia Turzii” spunea Dorin Lojigan care, considerând că primele şase luni au fost fructificate cu succes, spunea că înainte de rezonare 90% din impozite erau încadrate în zona A de impozitare, lucru care acum nu se mai întâmplă, rezonarea fiind făcută în funcţie de distanţa faţă de centrul municipiului şi încadrarea în zone diferite de impozitare ducând la taxe mai mici pentru cei care sunt în alte zone de impozitare decât zona A, cei din zona A plătind aceleaşi taxe ca şi anul trecut.

Din anul 2017 impozite mai mici plătesc locuitorii din cartierele Şarât, Insulă, Lut, Sâncrai sau Blocuri.

Totuşi, rezonarea înseamnă şi un deficit bugetar al municipiului de 700.000 de lei (7 miliarde lei vechi) bani care, consideră primarul Câmpiei Turzii, urmează a fi recuperaţi de la investitorii care vor face investiţii la Câmpia Turzii.

De asemenea, Dorin Lojigan s-a mai referit şi la reuşita concesionării a două parcele în parcul industrial de la Câmpia Turzii, unde urmează a fi investiţi peste 5 milioane de euro, investiţii care ar putea aduce cel puţin 100 de locuri de muncă.

“Avem strategie pe termen lung” spunea primarul Câmpiei Turzii explicând că intenţia administraţiei ca toată zona de pe partea dreaptă la intrarea în municipiu dinspre Turda (inclusiv zona combinatului) să fie zonă industrială încadrată în zona D de impozitare. Chiar mai mult, Dorin Lojigan a amintit că în incinta fostei Industria Sârmei deja s-au licitat cinci secţii mari cu terenul aferent către cinci societăţi comerciale diferite.

În contextul în care ISCT nu a putut deveni proprietatea administraţiei de la Câmpia Turzii, ideea este ca fostl combinat să devină, în timp, un parc industrial privat unde, cel puţin în prima parte - în cazul celor cinci licitaţii - s-ar mai putea crea “câteva sute” de locuri de muncă.

“Când vorbeam de reindustrializare vorbeam de atragerea de investitori care să folosească forţa de muncă specializată pe care Câmpia Turzii o are” îşi explica Dorin Lojigan unul din elementele cu care a dus campania pentru localele din 2016.

În plus, primarul Câmpiei Turzii spunea că tot în primele şase luni de mandat a reuşit modernizarea a două locuri de joacă şi că, cel puţin la nivelul anului 2017 se intenţionează crearea a două noi locuri de joacă: în cartierele Şarât şi Sâncrai.

De asemenea, dacă doriţi să aflaţi de ce Dorin Lojigan nu ar fi fost de acord cu o mişcare precum cea de la Turda cu Dedeman sau ce comparaţie face edilul de la Câmpia Turzii între funcţiile de viceprimar şi primar, vă invităm să vă bucuraţi de înregistrarea video a discuţiei cu primarul Dorin Lojigan.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS