Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Traumatism cranian si fractura de umar - diagnosticul pus postasitei agresate la Turda

Eveniment
Tools
Typography

Pe 23 mai 2013 în jurul orelor 12.30, la secţia de urgenţe a Spitalului Municipal Turda un echipaj SMURD a adus o pacientă în vârstă de 57 de ani, victimă a unei agresiuni.

Femeia, factor poştal, a fost agresată în zona Turda Nouă din Turda, cel mai probabil pe strada Albinei, de mai mulţi indivizi.
La momentul preluării de către serviciul de urgenţă de la Spitalul Municipal Turda i s-a acordat primul ajutor, diagnosticul pus fiind traumatism cranian acut cu hematom pariet-occipital şi fractură de col humeral drept (umărul drept).
În urma investigaţiilor s-a stabilit că fractura este fără deplasare, motiv pentru care necesită doar imobilizare gipsată. Totuşi, pacienta a fost consultată şi de către un neurolog dar nu au fost identificate alte probleme şi, având în vedere că starea este stabilă, rămâne sub observaţie şi sub tratament pentru hematomul pariet-occipital.
În cazul în care ar fi fost o fractură cu deplasare - precizează purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare turdene, Maria Kadar - ar fi fost nevoie şi de o intervenţie chirurgicală, însă nu este cazul. "Fiind şi traumatismul cranian, trebuie supravegheat. Deoarece pentru o fractură fără deplasare nu se spitalizează, nu sunt multe zile de spitalizare, dar având în vedere şi traumatismul şi agresiunea a trebuit investigată, văzută de neurolog", mai spunea purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Turda
La momentul discuţiei noastre cu Maria Kadar, pacienta era internată la compartimentul de ortopedie sub supraveghere şi tratament, fiind vizitată de reprezentanţi ai Poliţiei Municipiului Turda care derulau ancheta în vederea identificării agresorilor.
Pe de altă parte am încercat să luăm legătura şi cu dirigintele Oficiului Poştal de Distribuire Centralizată (Oficiul poştal nr. 2, de pe strada Tineretului) de la Turda, însă nu am putut avea un punct de vedere referitor la eveniment. "Eu, ca dirigine, nu pot să vă dau detalii. Avem anumite atribuţiuni şi nu este voie să le depăşim. Nu am această competenţă (de a oferi detalii sau un punct de vedere - n.r.) şi tocmai de aceea avem birou de relaţii cu mass media în cadrul companiei", preciza Ana Petroschi, diriginte al oficiului poştal turdean.
În schimb Ana Petroschi ne-a oferit un număr de telefon - 021-2007323 - la care am putea primi un punct de vedere al companiei Poşta Română, cu precizarea dirigintelui că toate evenimentele se înregistrează şi se comunică imediat ce au loc, astfel că punctul de vedere pe care l-am putea obţine de la Bucureşti ar fi - sugera Ana Petroschi - unul avizat.
Din nefericire, pe 24 mai nu am reuşit să obţinem poziţia companiei, la telefon nerăspunzând nimeni.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS