Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Angela Resteman, noul presedinte al Asociatiei Pensionarilor din Turda

Eveniment
Tools
Typography

După nefericitul eveniment al trecerii în nefiinţă a celui care a fost Francisc Lucaci, fostul preşedinte al Asociaţiei Pensionarilor "Dr. Ioan Raţiu" din Turda, se impunea alegerea unui nou preşedinte şi a unui nou comitet executiv.

Astfel joi, 23 mai, la sediul asociaţiei din turda, de pe strada Avram Iancu, au avut loc alegeri, evenimentul debutând cu un moment de reculegere în amintirea fostului preşedinte Francisc Lucaci, însă un eveniment care s-a bucurat de prezenţa preşedintelui Asociaţiei Pensionarilor şi Persoanelor Vârstnice Cluj, Stanca Constantinescu, însoţită de prim vicepreşedintele APPV Cluj, Angela Nistor.
La adunarea în cadrul căreia au avut loc alegeri au fost prezente aproximativ 70 de persoane. potrivit statutului, ca adunarea să fie statutară este nevoie de o r eprezentare de 1/12, reprezentare care a fost depăşită, având în vedere că la Asociaţia Pensionarilor din Turda există, potrivit ultimelor declaraţii, un număr de 433 de membri plătitori de cotizaţie.
În urma alegerilor, noul preşedinte al asociaţiei este Angela Resteman care a fost votată în unanimitate, chiar dacă a mai fost o candidatură depusă pentru aceeaşi funcţie. "Preşedinţia nu este o funcţie, ci o respoinsabilitate", spunea Stanca Constantinescu precizând, totodată, că funcţiile dobândite în cadrul asociaţiei în urma alegerilor nu sunt remunerate, activitatea în funcţiile respective desfăşurându-se pe bază de voluntariat.
În cadrul aceleiaşi adunări au fost aleşi şi membrii noului comitet de conducere al asociaţiei, s-a desemnat componenţa biroului executiv dar şi comisia de cenzori.
Potrivit lui Sandu Olteanu, unul dintre membrii noului comitet de conducere, în afara preşedintelui asociaţiei, din comitet mai fac parte încă zece persoane. Odată comitetul ales, acesta se retrage şi hotărăşte care este componenţa biroului executiv, birou care este format din cinci persoane din cele 11 care compun comitetul.
Tot Sandu Olteanu preciza, împreună cu preşedintele APPV, că şi în ceea ce priveşte alegerea comitetului de conducere al Asociaţiei Pensionarilor "Dr. Ioan Raţiu" din Turda a fost unanimitate le vot.
Interesant este modul în care s-a votat. Astfel, se preciza că înainte ca adunarea de alegeri să aibă loc, membrii asociaţiei s-au mai întâlnit între ei şi au discutat, în timp formându-se o listă cu cei care ar urma să fie membri noului comitet de conducere. Odată această listă existând, ea a fost prezentată în cadrul adunării şi componenţa comitetului a fost votată în bloc. "Înseamnă că votul de azi a fost, cumva, o simplă formalitate, lista existând dinainte", am încercat să punctăm în discuţia la care a participat şi Stanca constantinescu. "Păi nu, că lista a fost prezentată şi s-a votat şi a fost unanimitate", încerca să puncteze, la rânsul său, preşedintele APPV Cluj.
Una peste alta, în afară de noul preşedinte al asociaţiei, Angela Resteman, ceilalţi zece membri componenţi ai comitetului de conducere sunt Nicolae Bota, Sergiu Curta, Mariana Iclezan, Valeria Ioaniciu, Sandu Olteanu, Mariana Onacă, Mariana Popa, Gavrilă Rusu, Emilia Szilagy şi Gavrilă Vilţ.
Din cei 11 s-a ales şi un birou executiv format din Angela Resteman (în calitate de preşedinte), Emilia Szilagy (în calitate de prim vicepreşedinte), Sergiu Curta (în calitate de vicepreşedinte), Gavrilă Rusu (în calitate de secretar) şi Gavrilă Vilţ (în calitate de membru al biroului, dar şi de persoană care răspunde de club).
Nu în ultimul rând, comisia de cenzori este formată din Vasile Onacă, Dumitru Popa şi Didinel Presecan.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS