Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

ROSIA MONTANA: Reactia lui Cristian Albu la gestul unui miner de a agresa un reporter | AUDIO

Eveniment
Tools
Typography

Pentru cei care nu aţi aflat deja, cel puţin unul din reporterii prezenţi la Roşia Montană alături de parlamentarii PC îşi va aminti vizita mai mult decât alţii.

La intrarea demnitarilor - urmaţi de reprezentanţi ai presei - în clădirea unde parlamentarii urmau să asculte doleanţele locuitorilor de la Roşia Montană, reporterul Digi 24 a fost agresat de unul din minerii prezenţi să arate tuturor că ei vor locuri de muncă. Punct! Gestul a existat şi a fost văzut de mai mult de o persoană în afara celor implicate în eveniment.
La momentul la care a luat cuvântul în faţa demnitarilor prezenţi la ei în comună, Cristian Albu - liderul sindicatului minerilor de la Roşia Montană - a ţinut neapărat să îşi ceartă scuze pentru incidentul produs. Mesajul pe care voia să îl transmită, de fapt, Albu era acela că minerii se tem că îşi pierd locurile de muncă şi protestele existente la nivel naţional le provoacă o stare de stress, mai ales că nu de puţine ori au fost protestatari care manifestau împotriva proiectului RMGC chiar la Roşia Montană.
Aşadar, Cristian Albu spunea, adresându-se direct reprezentanţilor presei prezenţi în sală: "vreau să îmi cer scuze dacă cineva v-a molestat sau v-a lovit. Nu-mi vine să cred, pentru că minerii noştri ştiţi că nu sunt violenţi. Am fostîn toată ţara... Nu vrem nicidecum să pozăm ca şi ceilalţi... Noi suntem calmi... o să îşi ceară şi ei scuze...".
Trecând peste uimirea lui Cristian Albu şi peste faptul că, indirect, inducea ideea că "ceilalţi" mineri sunt violenţi, ne vom referi la ce a mai spus, în continuare, liderul minerilor, încercând să găsească - nemotivat, credem noi - o scuză gestului minerului care a lovit peste picior reporterul Digi 24: "Dacă s-a întâmplat, probabil că v-a confundat cu altcineva". Serios? Oare vă refereaţi la protestatarii împotriva proiectului RMGC? Adică aceia pot fi loviţi de minerii necăjiţi şi speriaţi că s-ar putea să nu mai aibă locuri de muncă? Credem că, totuşi, nu, din moment ce Cristian albu, probabil dându-şi seama că i-a scăpat porumbelul din galerie, a continuat imediat: "şi nici aşa nu era normal să se molesteze pe cineva..." Aha! Deci aşa, care va să zică...
Oricum în ceea ce ne priveşte, de cum am auzit explicaţia cu "probabil că v-a confundat", ne aşteptam ca frazarea imediată a liderului minerilor în apărarea ortacului să fie ceva gen: "poate o fi zis reporterul ceva, poate l-a-njurat..." şi pus faţă în faţă cu femeia pe care a agresat-o, minerul să zică, din toată inima: "jur că nu am lovit-o nici cu piciorul peste picior, nici cu casca peste microfon..." Dar, desigur, asta e doar imaginaţia noastră, dincolo de care rămâne gestul de ortac sensibil şi speriat.

{mp3}2013/09/cristianAlbu{/mp3}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS