Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

LUNCANI: Echipamente noi de joc pentru un meci impotriva discriminarii

Eveniment
Tools
Typography

Copiii care iubesc fotbalul şi care joacă fotbal pe terenul sintetic de la Luncani sub îndrumarea antrenorului Cheţan pot fi, de-acum, mult mai bucuroşi.

Motivul de bucurie vine din faptul că o fundaţie din Austria le-a oferit echipamente de joc noi.
Gerhard Muth, alături de soţia sa, au fost prezenţi duminică, 6 octombrie, la Luncani, la terenul sintetic, unde au reprezentat fundaţia Senioren Helfen din Austria, o fundaţie care se ocupă, în general, cu ajutorarea vârstnicilor, de unde şi numele fundaţiei.
Reprezentanţii fundaţiei austriece erau în România de ceva vreme, ei având o colaborare bună cu Gerhard Spitzer, mult mai cunoscut pentru implicarea sa în ajutarea comunităţii de rromi de la Icar.
Înainte de începerea meciului de fotbal organizat duminică, de la orele 15.00, Gerhard Muth a dorit să mulţumească administraţiei comunei Luna pentru implicarea în desfăşurarea activităţii de la terenul sintetic de fotbal dar a dorit să şi menţioneze de ce s-a hotărât ca meciul pe care urmau să îl dispute micii fotbalişti se dorea un meci împotriva discriminării.
Prezenţi, aşa cum spuneam, de ceva timp în România, cei doi reprezentanţi ai fundaţiei Senioren Helfen au organizat, pentru fetele rrome din comunitatea de la Icar, un curs de gătit. Gerhrd Muth povestea cum la finalul cursului, după ce fetele rrome au terminat de gătit, le-a spus acestora să invite lumea la masă, însă fetele i-au spus că degeaba invită pe cineva la masă, pentru că vor fi refuzate deoarece sunt rrome.
Astfel, pe lângă că le-a făcut cadou micilor fotbalişti echipamente noi, Gerhard Muth propunea ca meciul care se desfăşoară să fie considerat un meci împotriva discriminării. Chiar mai mult, oaspetele austriac propunea ca după meci toată lumea să se înfrupte din ce au gătit fetele rrome, propunere care a stârnit un val de urale şi de bucurie în rândul micilor fotbalişti.
La rândul său, primarul Laurenţiu Tӧr a mulţumit oaspeţilor pentru gestul pe care l-au făcut, pentru gestul umanitar, dar şi pentru masa pe care o oferă copiilor. "Sperăm să avem o colaborare pe viitor, să facem şi noi o ieşire la ei în ţară... ei aşa au spus, că ne vor invita", spunea Laurenţiu Tӧr - primarul comunei Luna - care, mărturisind că se bucură pentru ceea ce vede pe terenul de fotbal, preciza că la meci participă atât copii din comuna Luna cât şi copii din Hădăreni şi că echipamentele aduse de austrieci sunt strict pentru copii şi ele vor rămâne la antrenorul Cheţan pentru ca cei mici să le folosească ori de câte ori este nevoie.
De asemenea, primarul Laurenţiu Tӧr a mulţumit oaspeţilor şi în alt fel: Gerhard Muth a primit din partea primarului comunei Luna şi o plachetă, o farfurie cu imaginea unei biserici din comună şi o sticlă cu vin.
Senioren Helfen este o fundaţie care are activităţi nu doar la Luncani sau la Icar ci şi în alte zone din românia unde ajută, la fel, fie copii fie vârstnici în diverse feluri.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS