Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Concluzii și pași următori pentru o viață mai bună în comunitate - Februarie 2023

Social
Tools
Typography

Obiectivele proiectului au  urmarit  implicarea activa cu solutii proactive a tinerilor romi din oras prin cresterea capacitatii si împuternicirea comunității intr-un proces amplu de dezvoltare comunitara integrat, focusat pe cresterea capacității socio – economică a tinerilor romi din 4 comunitati marginalizate (app. 2000 romi) abordând cauzele excluziunii si injustiției sociale.

De asemenea s-a urmarit si realizat dezvoltarea unui plan locale de incluziune – asumate de UAT-uri și în colaborare cu instituțiile deconcentrate locale (Conform prevederilor Legii 195/2006, Guvernul României aprobă standardele de cost şi de calitate pentru serviciile oferite de Autoritățile Publice Locale..

Proiect derulat Asociația pentru Promovarea Incluziunii Sociale cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este dat de:. implicarea activa cu solutii proactive a tinerilor romi din Campia Turzii prin cresterea capacitatii, prin imputernicirea comunitatiii intr-un proces amplu de dezvoltare comunitara integrat, focusat pe cresterea capacitatiii socio – economica.10 tineri romi din 4 comunitati marginalizate (unde locuiesc aproximativ 2000 romi) sunt formati abordand cauzele excluziunii si injustitiei sociale in vederea  prioritizarii si participarii la viata comunitatii si la luarea deciziilor, pledand pentru drepturile lor.     

Pe parcursul proiectului, print-o abordare  de dezvoltare comunitară intersectorială și mai ales de jos în sus, am construit împreună cu comunitatea și autoritatea locală  un început promițător pentru unui trai mai bun și mai aproape de normalitate.

Unul dintre obiectivele inițiativei a fost de a motiva cetăţenia activă  pe termen mediu si lung prin crearea la nivelul Primăriei a un grup de inițiativă locală, format din tinerii reprezentanții ai comunitatii. În acest sens,  printr-un proces de facilitate comunitară am construit și dezvoltat un plan de masuri  intersectorial pe termen scurt si mediu, menit să micșoreze disparitățile sociale dintre romi si neromi. Cooperarea la nivel local prin Grupului Local de Inițiativa are la baza Strategia Guvernului României de Incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor pentru perioada 2012 -2020.

Despre Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale (APIS)
Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale (APIS) are ca scop promovarea incluziunii sociale a grupurilor dezavantajate cu accent pe minoritatea romă
Persoană de contact: Coordonator de proiect - Irina Călbajos, telefon: 0755174255; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Despre Programul Active Citizens Fund România
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS