Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Serviciul de sfaturi medicale pediatrice ALOPEDI, extrem de util în timpul crizei sanitare. 7 din 10 cazuri rezolvate fără a mai fi nevoie de deplasarea la medic

Sănătate
Tools
Typography

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a realizat, împreună cu echipa managerială a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, o analiză a activității serviciului telefonic de tip ,,call-center” destinat obținerii de sfaturi medicale pediatrice de urgență - 0364-917, din primele trei trimestre ale anului 2020.

S-a constatat, astfel, că ALOPEDI 0364-917 a fost apelat în primele nouă luni ale acestui an de către nu mai puțin de 7.365 de părinți. În majoritatea apelurilor telefonice – 68,4% au fost formulate recomandări de îngrijire a copilului la domiciliu, pentru 818 copii s-a recomandat consultul medical imediat iar în cazul a trei copii a fost necesară solicitarea intervenției Serviciului de Ambulanță.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „ALOPEDI și-a dovedit din plin utilitatea și acum, pe parcursul crizei sanitare. Faptul că în aproape 70% din cazuri problema a putut fi rezolvată telefonic, fără a mai fi nevoie de deplasarea fizică a copilului la spital sau la cabinetul medical, spune totul. S-a evitat, astfel, contaminarea și punerea în pericol a sănătății a numeroși copii, fapt care e cu adevărat important și pentru care mulțumesc întregii echipe ALOPEDI a Spitalului de Copii”.

Serviciul de telemedicină al Spitalului de Urgență pentru Copii - ALOPEDI 0364-917 oferă de aproape șapte ani sfaturi privind îngrijirea la domiciliu a copilului bolnav, dar există și părinți care apelează pentru consiliere în ceea ce privește îngrijirea copilului sănătos sau completarea sfaturilor medicale după ce copilul a fost evaluat față în față de către un medic, în cazul a 14% dintre apeluri.

Febra rămâne principalul motiv de solicitare a sfatului pediatric telefonic, urmată de diaree, vărsături și erupția cutanată, un număr important de apeluri - 488 având ca și cauză traumatismele și accidentele casnice. 58,62% din apelurile preluate au provenit din zona metropolitană Cluj-Napoca iar 3.028 de apeluri din afara județului, în special din București și județele Brașov, Constanța și Prahova. De asemenea, serviciul de call-center pediatric a fost apelat și din afara țării, în cazul a 19 copii.

Biroul de presă

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS