Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Aurel Ilea insista cu nemultumirile cetatenilor | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC) Câmpia turzii în care activează şi Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni (BCC), Aurel Ilea, continuă demersul asociaţiei pe care o reprezintă privind eventualele nemulţumiri ale cetăţenilor din oraş în legătură cu "efectele" lucrărilor executate în pasul I al proiectului derulat de Compania de Apă Arieş în Câmpia Turzii.

E vorba despre aceleaşi probleme care au fost ridicate inclusiv în întâlnirea care a avut loc pe data de 14 septembrie la Câmpia Turzii: starea drumurilor şi mirosurile care sunt emanate din canale.

În consecinţă, Aurel Ilea a considerat de cuviinţă să trimită o adresă către Compania de Apă Arieş în care, în numle APC - şi BCC inclusiv - se considera că problemele constatate pot fi remediate începând prin angajarea unei echipe de experţi care să constate deficienţele.

Trimiterea unei adrese către Compania de Apă Arieş (CAA) a fost motivată de preşedintele APC astfel: "Am făcut către compania de apă pentru că ei sunt cei care au derulat acest proiect şi ei au contractat lucrările cu diferiţi operatori economici care, la rândul lor au subcontractat aceste lucrări".

În urma sesizărilor cetăţenilor, susţinea Aurel Ilea, "am luat decizia să acţionăm şi am mers la compania de apă şi am stat de vorbă cu dânşii, am fixat o întâlnire cu dânşii şi cu cei care au lucrat", asta după ce "noi am observat demult lucrurile acestea, dar am aşteptat ca conducerea primăriei, consilierii locali, să facă demersurile necesare pentru remedierea acestor...".

Pentru că în discuţia pe care am avut-o cu Aurel Ilea acesta amintea de experţi, am cerut detalii despre acei experţi despre care Aurel Ilea spunea, pe de-o parte, că ar trebui să fie angajaţi chiar de către Compania de Apă Arieş. "Noi am cerut Companiei de Apă Arieş, să se formeze o echipă de experţi care să verifice, într-adevăr, dacă lucrarea a fost executată conform legilor, conform normelor de construcţie şi să ni se dea un răspuns adecvat", mai preciza Aurel Ilea.

De asemenea, unul din aspectele precizate de preşedintele APC era că dace se vor executa lucrări de remediere, acestea să nu fie achitate de la bugetul local al municipiului Câmpia Turzii. "Ei ar putea să spună că la recepţie au participat şi de la primărie, probabil, nu ştiu cine a fost comisia de recepţie. Şi atunci ca nu cumva să ajungem ca prin anumite metode să se plaseze o parte de cheltuieli, să fie trecute în bugetul local", explica Aurel Ilea, uşor ambiguu, motivaţia acestei precizări, adăugând că nu ar strica chiar o discuţie în Consiliul Local despre implicarea societăţii civile în rezolvarea acestor neajunsuri.

Interesant este că o adresă similară cu cea trimisă către CAA a fost trimisă şi Primăriei Câmpia Turzii, ceea ce ne-a dus la conckluzia că sălocotările adresate CAA au fost, similar adrestae şi Primăriei. Deşi spunea că primăriei a fost trimisă adresa în aceeaşi formă, aurel Ilea menţiona că, de fapt, astfel s-a dorit aducerea la cunoştinţa administraţiei de la Câmpia Turzii a demersului făcut de BCC din cadrul APC.

Revenind la experţi, l-am întrebat pe preşedintele APC de ce consideră că e de datoria Caa să angajeze experţi. "Normal ar trebui o comisie de experţi neutri, deci nu a Companiei, pentru că normal că Compania normal că şi-ar susţine punctul de vedere al lor" a spus Aurel Ilea adăugând: "E de datoria lor pentru că Compania de Apă a dat banii. Această comisie nu îi verifică pe ei, îi verifică pe cei care au executat lucrarea. Normal Compania de Apă ar fi trebuit să facă demersurile astea, fără să le cerem noi. Noi am sesizat Compania de Apă că lucrările n-au fost executate corect şi ei, la întâlnirea pe care am avut-o, au fost de acord că există aceste neajunsuri. Şi ei, ca să scape de răspundere, angajează o comisie de expertiză care îi va pune în faţa executanţilor că n-au făcut lucrarea cum trebuie".

Precizând, în discuţie că proiectul a fost derulat pe pachete de lucrări iar proiectul a fost supervizat de organisme independente şi că, cel mai probabil, viovaţi de starea actuală pot fi cei care au executat lucrările, pe de-o parte, şi cei care au recepţionat lucrările, pe de altă parte, l-am întrebat pe Aurel Ilea de ce nus-a interesat cine au fost executanţii şi să se îndrepte cu adrese înspre aceştia, preşedintele APC explicând: "Noi nu căutăm noi vinovaţii, vinovaţii trebuie să şi-i caute ei. Pe noi ne interesează finalitatea. Ei îs obligaţi ca fiecare să se controleze pe celălalt şi să vadă cine a greşit".

Adresarea către alte organisme superioare de control pare să fi rămas, totuşi, o opţiune pentru preşedintele APC Câmpia Turzii: "În cazul în care cetăţenii nu vor fi mulţumiţi de rezultatele pe care ni le vor da şi lucrările care se vor face pentru remedierea acestor neajunsuri, există şi alte căi pe care noi le vom urma. Există căi interne, adresate la instituţiile care pot să vină să verifice sub altă formă cheltuirea de banilor europeni şi în ultimă instanţă adresarea Comisiei Europene. Nu vrem să ajungem la ultima posibilitate, pentru că în momentul acela se vor sista toate fondurile care vor veni în domeniul acesta. Şi deci nu intenţia noastră este ca să pierdem aceste fonduri care sunt necesare pentru cetăţenii de aicea. Nu suntem un organism care să luptăm împotriva oamenilor, noi vrem să ajutăm oamenii".

Întrebat, însă, despre demersurile în plan imediat, Aurel Ilea spunea: "Am depus adresa la 1 octombrie. În cazul în care după 30 de zile nu primim un răspuns, facem demersurile în altă parte care, probabil, o să-i urgenteze sub altă formă. Nu sunt ameninţări dar, revin: Consiliul Local ar putea să pună în discuţie această problemă şi să caute să ne sprijine în demersurile pe care le-am făcut noi, pentru că, în final, sunt problemele cetăţenilor, alegătorilor care i-au ales în această postură şi ar fi cazul să-i sprijine, dacă n-au făcut-o până acum".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS