Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

15
Wed, Jul
312 New Articles

Azi, 22 iunie 2020, elevii claselor a VIII-a din județul Cluj află rezultatele examenului de Evaluare Națională 2020, prin anonimizarea datelor cu caracter personal

Diverse
Typography

Pentru prima data, elevii care au susținut probele scrise din cadrul unui examen național pot afla rezultatele, prin intermediul unui cod de identificare distribuit fiecărui candidat, în scopul respectării tuturor prevederilor Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal (RGPD).

Și în județul Cluj, fiecare elev de clasa a VIII-a, care a susținut probele scrise ale examenului de Evaluare Națională 2020, a primit un cod unic – exemplu cod: JJ0000000 (JJ = indicativul județului), iar, în momentul afișării rezultatelor, numele și prenumele candidatului vor fi asociate unui cod unic de identificare.

Listele cu rezultatele din cadrul examenului de Evaluare Națională 2020 vor conține acest cod unic de identificare pentru fiecare elev, școala de proveniență, rezultatele probelor scrise, precum și media obținută în cadrul acestui examen național.

Rezultatele obținute de către absolvenții claselor a VIII-a pot fi consultate și vor fi disponibile în mediul online, dar și la avizierele celor 115 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, desemnate centre de examen pentru Evaluarea Națională, sesiunea iunie 2020.

În eventualitatea în care elevul pierde acest cod unic de identificare, se poate adresa conducerii unității de învățământ de proveniență, respectiv președintelui centrului de examen în care elevul a susținut probele scrise ale examenului de Evaluarea Națională 2020, în vederea solicitării emiterii unui nou cod unic de identificare, generat din  aplicația națională EvNat, a precizat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Reamintim faptul că la nivelul județului Cluj 5.248 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut examenul de Evaluarea Națională, în sesiunea 2-27 iunie 2020.

Primele rezultate sunt afișate astăzi, 22 iunie 2020, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse, atât în format fizic, cât și electronic, azi, 22 iunie 2020 (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și mâine, 23 iunie 2020 (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

 Pentru depunerea contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit, electronic, și o declarație-tip, în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Candidații fiind minori, declarația-tip va fi semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. 

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie 2020.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS