Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

La „Horea, Closca si Crisan” s-a marcat 1 Iunie

Diverse
Tools
Typography

Azi, 31 mai, de la orele 11.00, la Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan" din Turda a avut loc o activitate în parteneriat cu Grădiniţa "Căsuţa Piticilor" prin care s-a marcat Ziua Copilului.

Intitulată "Grădina minunată", activitatea şi-a propus să îi familiarizeze pe copii cu stilul de viaţă sănătos sub cele două aspecte importante ale acestuia: hrană sănătoasă şi mişcare.
În sala de sport a şcolii turdene, aşezaţi frumos pe băncuţe sub supravegherea educatoarelor Daniela Burlacu şi Olivia Părduţiu, preşcolarii au fost implicaţi în activităţile pregătite de elevi pentru ei.
Prima activitate a fost cea în cadrul căreia 12 dintre elevii clasei a V-a A le spuneau celor mici ghicitori ale căror răspunsuri erau, evident, nume de fructe sau de legume. După ce preşcolarii ghiceau despre ce fruct sau legumă este vorba, ei erau invitaţi să spună câteva cuvinte care să descrie fructul sau leguma respectivă.
Au urmat apoi 6 din elevii clasei a V-a C cu sceneta "Andrei şi fructele", o scenetă pregătită şi interpretată de ei şi din care se desprindea, la fel, ideea că hrana sănătoasă este cea mai importantă şi copiii ar trebui să renunţe la dulciuri în favoarea fructelor.
Apoi cei 43 de copii de grădiniţă au fost antrenaţi de profesorul Eugen Miheţ într-o activitate plină de mişcare. Astfel, cei mici s-au jucat diverse jocuri - în general jocuri cu reguli pe care le expunea profesorul de educaţie fizică şi sport şi pe care cei mici trebuiau să le respecte - cu o veselie şi într-o gălăgie de nedescris, distracţie care a fost, din păcate pentru cei mici, întreruptă de părinţii care îi aşteptau să îi ducă acasă.
Dacă pe parcursul activităţii din sala de sport a Şcolii "Horea, Cloşca şi Crişan" putea fi admirată o expoziţie cu vânzare de origami - exponatele fiind confecţionate chiar de 6 din elevii claselor a V-a A, a VI-a B şi a VIII-a A - tot astăzi, de la orele 12.00, la şcoala turdeană a avut loc şi un târg de jucării. În cadrul acestui târg, fiecare dintre elevi putea aduce de acasă jucăriile pe care nu le mai foloseşte şi să le vândă colegilor lor, de la care să cumpere altele sau să facă schimb de jucării unii cu ceilalţi.
Activitatea derulată azi de către cele două instituţii de învăţământ din Turda se înscrie în seria unui parteneriat vechi de 8 ani - "Pas cu pas spre viaţa de şcolar" - parteneriat ce presupune mai multe activităţi anuale în comun între cele două instituţii, activităţi care să îi apropie pe preşcolari de şcoală şi să îi familiarizeze cu viaţa de elev.
Spre exemplu, în acest an şcolar, în cadrul acestui parteneriat, Şcoala "Horea, Cloşca şi Crişan" a organizat sărbătoarea bostanilor în luna octombrie 2012, elevii i-au colindat pe cei mici la "Căsuţa Pititcilor" în luna decembrie a anului trecut şi a fost activitatea de azi, din sala de sport a şcolii.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS