Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Sat, May
84 New Articles

Comenius - Homo Economicus la CTVUCT

Diverse
Tools
Typography

(comunicat)
Incepand cu anul scolar 2012-2013 la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Campia Turzii se desfasoara proiectul Comenius Multilateral „Homo Economicus”, proiect care se desfasoara pe durata a 2 ani -2012-2014. La acest proiect participa scoli din 8 tari: Belgia, Finlanda, Grecia, Lituania, Romania, Slovenia, Spania si Turcia.

Prima reuniune de proiect a avut loc in Slovenia la Brezice in perioada 15-19 octombrie 2012 si de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” au participat 2 eleve Botos Andra XII L3 si Stejar Maria XIIL3, insotite de d-na director Bozdog Paula Ioana si prof. Trif Monica, coordonatoarea proiectului.
La aceasta reuniune elevii din cele 8 tari au realizat un chestionar despre obiceiurile de consum ale tinerilor. Acest chestionar a fost impartit unui numar de 140 de elevi din scoala noastra iar rezultatele au fost prezentate la reuniunea proiectului Comenius „Homo Economicus” din Campia Turzii, 26-30 noiembrie 2012. La aceasta reuniune au participat 31 de persoane din 6 tari.
In perioada 2-9 martie 2013 in Valencia, Spania a avut loc cea de-a treia reuniune de proiect Comenius „Homo Economicus”. La aceasta reuniune au participat 6 elevi de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”, Campia Turzii. Acestia sunt Turcu Diana XIL3, Sencovici Alexandra XI L3, Chitu Alexandru XI L3, Bozdog Rares XI L1, Giurgiu Ionut XI L1 si Techeres Alexandru XII L3, insotiti de prof. Sopterean Cristina si prof. Trif Monica, coordonatorul proiectului.
La aceasta reuniune elevii au prezentat rezultatele obtinute in urma calculelor facute pentru a afla indicele pretului de consum (IPC) pentru 18 produse de larg consum. De asemenea au aflat rata inflatiei pe luna februarie. In Valencia, elevii au participat la o Conferinta despre inflatie si deflatie si au chestionat vanzatori si cumparatori in Mercato Central din Valencia pentru a vedea diferenta dintre inflatia reala si inflatia perceputa de oamenii de rand.
In data de 7 martie 2013 delegatia Comenius a fost primita la Primaria (L’Ayntamiento) din Valencia de catre Emilio del Toro, Consilierul pentru educatie din Valencia. Fiecare participant a primit cate o insigna cu stema Valenciei si fiecare delegatie a primit cate o carte despre traditiile din zona Valenciei, Las Fallas.
Alexandra Sencovici: „Faptul ca am avut ocazia sa merg in Valencia pentru proiectul Comenius a fost o experienta deosebit de placuta. Am avut ocazia sa vizitez locuri noi, dar si sa socialiezez si sa ma imprietenesc cu elevii din tari precum ar fi: Grecia, Spania, Belgia, Finlanda, Lituania si Turcia”.
Diana Turcu: „Participarea mea la acest proiect a fost pentru mine o experienta foarte frumoasa, din care am avut de invatat lucruri importante, dar in care am avut si parte de distractie. Sunt incantata ca am avut sansa de a pune in practica competentele dobandite in domeniul limbilor straine si de asemenea m-a ajutat in imbunatarirea acestora, dar si pentru ca am avut ocazia de a vizita multe locuri minunate in care nu credeam ca o sa ajung vreodata”.
Rares Bozdog: A fost foarte confortabil unde am fost cazati, m-am simtit aproape ca acasa deoarece am fost primiti de niste oameni foarte caldurosi si cu bratele deschise si ne-am simtit foarte bine pe durata sederii in Valencia. Am ramas foarte surprins de cum arata scoala lor si cum sunt organizati deoarece in Romania nu cred ca o sa vedem asa ceva niciodata.”

Prof. coordonator Monica Trif

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS