Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

15
Wed, Jul
312 New Articles

Absolvenții clasei a VIII-a din județul Cluj au aflat astăzi, 22.06.2020, rezultatele la probele scrise din cadrul examenului de Evaluarea Națională 2020 (înainte de contestații)

Diverse
Typography

Ministerul Educației și Cercetării, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au centralizat rezultatele înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, înainte de contestații, sesiunea 2 – 27 iunie 2020.

La nivelul județului Cluj, situația statistică generală arată faptul că dintre cei 4.906 candidați prezenți, 4.352 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 88,71%.

Dintre aceștia, 66 de elevi clujeni au încheiat examenul național de Evaluare Națională  cu media generală 10 (zece).

În județul Cluj, pe discipline de examen, s-au  înregistrat 388 de note de 10 la limba și literatura română, 140 de note de 10 la disciplina matematică și 13 note de 10 la limba și literatura maternă.

Rata de participare în județul Cluj a fost de 93,48%: 4.906 de candidați prezenți, dintr-un total de 5.248 de elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2020.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 4.571 de candidați ( 92,89%), iar 388 de candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 4.144 candidați (84,45%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 140 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La limba și literatura maternă, 602 candidați (din 623 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5, iar 13 candidați au fost notați cu 10 (zece).

În județul Cluj, la examenul de Evaluare Națională un singur elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, lucrarea acestuia fiind notată cu 1.

La nicio probă scrisă din cadrul examenului de Evaluare Națională nu s-au înregistrat situații în care elevii să fi avut temperatura peste 37,5 grade și nici situații în care probele scrise să fie desfășurată cu subiecte de rezervă.

Consider că este un rezultat deosebit, merită toate felicitările noastre pentru această reușită, atât elevii claselor a VIII-a, cât și cadrele didactice care i-au pregătit pentru primul examen național. Rezultatele demonstrează că în județul Cluj se lucrează cu responsabilitate și că în tot acest timp s-au depus eforturi, pentru ca elevii să fie pregătiți temeinic, indiferent de modul în care s-au desfășurat activitățile de pregătire, online sau față în față, în spațiul clasei. Felicitări tuturor!”, a declarat doamna inspector școlar general, Marinela Marc.

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și marți, 23 iunie 2020, în intervalul orar 8:00 - 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Candidații fiind minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie 2020.

În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS