Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Povesti innobilate prin culori

Diverse
Tools
Typography

La Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu” din municipiul Turda, s-a desfăşurat o nouă ediţie a concursului „Personaje îndrăgite din cărţi” - competiţie destinată elevilor din învăţământul de cultură generală .

„Concursul «Personaje îndrăgite din cărţi», aflat în acest an la Ediţia cu numărul XXI şi organizat la Şcoala Gimnazială «Teodor Murăşanu», este patronat de Biblioteca Municipală «Teodor Murăşanu», coodonat fiind de către doamna director Niculina Halgaş.”, ne-a precizat prof. Alin Bîlcu, profesor de Educaţie plastică.
Privitor la participanţi şi la modul de lucru în cazul ediţiei realizate în acest an, nivel gimnazial, prof. Alin Bîlcu ne-a spus că „au participat echipaje de câte zece elevi din clasele V-VIII, de la şcolile gimnaziale turdene şi de la Colegiul Naţional «Mihai Viteazul». Copiii au realizat compoziţii plastice inspirate de cărţile citite şi care reprezintă un personaj sau mai multe din cărţile respective. ”
Această competiţia şcolară are ca principal obiectiv să-i anime pe copiii participanţi spre lectură, să le cultive bunul gust în această direcţie. „Scopul acestui concurs - ne-a spus prof. Alin Bîlcu - este de a populariza mai mult literatura în rândul elevilor, de a-i atrage mai mult spre carte, spre bibliotecă şi în acelaşi timp spre artele plastice. Este vorba despre o interdisciplinaritate între literatură şi artele plastice, lucru pe care-l încercăm şi la orele de curs, pentru a dezvolta orizontul cultural al elevilor şi în acelaşi timp, de a obţine rezultate cât mai valoroase în aceste două domenii. ” Începând cu această ediţie, formatul concursului a fost reconfigurat pentru cei din clasele V-VIII, după cum ne-a menţionat prof. Alin Bîlcu. „Este prima ediţie în care concursul adresat elevilor de gimnaziu s-a realizat prin crearea de lucrări «add-hoc», până în acest an lucrările fiind executate acasă şi trimise la sediul bibliotecii.” Elevii participanţi din clasele primare, au transmis lucrările la sediul bibliotecii.
Din partea Bibliotecii Municipale „Teodor Murăşanu” Turda, au fost prezente doamnele Cristina Călugăr şi Gabriela Oseacă. Vis-à-vis de acest concurs, doamna Cristina Călugăr ne-a spus că „s-a urmărit atragerea elevilor spre lectură, spre bibliotecă, spre activităţile de animaţie culturală pe care le oferă biblioteca.”, elevii fiind aşteptaţi cu drag să treacă pragul instituţiei cât mai des.
Lucrările au fost evaluate de către un juriu compus din Alin Bîlcu (profesor de Educaţie plastică la Şcolile Gimnaziale «Teodor Murăşanu» şi «Avram Iancu», Alexandru Picovici (profesor de Educaţie plastică la Colegiul Naţional «Mihai Viteazul») şi Gheorghe Roşa (profesor de Educaţie plastică la Şcolile Gimnaziale «Ioan Opriş» şi «Avram Iancu»). În urma jurizării lucrărilor participante, au fost stabilite următoarele premii pentru ciclul gimnazial:
Premiul I: Irina Cosma (clasa a VI-a D - Şcoala Gimnazială „Ioan Opriş”)
Premiul II: Diana Şinteuan (clasa a VIII-a A - Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu”) şi Diana Anca (clasa a VIII-a A - Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”)
Premiul III: Rebeca Ţuţui (clasa a VII-a A - Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”)şi Sergiu Rus (clasa a VIII-a C - Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu”)
Menţiuni: Maria Olivia Pap (clasa a VI-a A - Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”), Ştefan Andrei Hanc (clasa a VII-a B - Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu”), Ramona Marinela Nagy (clasa a VIII-a A - Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”), Teodora Sălăgean (clasa a VIII-a C - Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu”).
Pentru ciclul primar, premiile sunt următoarele: Premiul I: Gheorghe Briciu, Adrian Miheşan şi Alexandra Rusu; Premiul II: Miriam Iclezan, Denisa Diosean şi Maria Crişan; Premiul III: Tania Petrache şi Denisa Bugner; Menţiune: Mara Ielciu.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS