Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Copiii n-au uitat de Eminescu

Diverse
Tools
Typography

Joi, puţin după ora 12.00, la bustul poetului Mihai Eminescu, monument ce se află amplasat în zona centrală a municipiului Turda, elevi şi profesori de la Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna", au poposit pentru câteva zeci de minute pentru a aminti, prin poezii şi cântece, de marele poet.

Au fost prezenţi elevii din clasa a VI-a (A), coordonaţi fiind de dna prof. Maria Oniş. Fiecare elev a recitat din poeziile lui Eminescu. S-a remarcat Mara Cheţan prin modul în care a transmis ascultătorilor mesajul textului, şi mai ales prin expresivitate. De asemenea, în ciuda temperaturii scăzute de afară, Maria Cocan, a interpretat cântecul „Sara pe deal", o piesă muzicală deloc simplă. Toţi elevii au fost răsplătiţi cu aplauze, iar profesorilor li s-a mulţumit pentru prezenţă.
În deschidere, dna Felicia Răcean - directorul Casei de Cultară, a dorit să facă unele precizări: „Astăzi vom citi, vom recita din versurile eminesciene, iar în final chiar vom cânta, pentru că versurile acestui mare romantic european, au inspirat foarte mulţi compozitori, încât melodiile pe versuri eminesciene sunt foarte cunoscute.
Această activitate este organizată sub coordonarea Primăriei Turda de către Casa municipală de Cultură, în colaborare cu Şcoala Şaguna, unde se află şi sediul Cenaclului literar „Pavel Dan", coordonator prof. Maria Larisa Oniş şi sub directa supraveghere şi ajutor nepreţuit din partea dnei director Olga Morar."
Despre Mihai Eminescu, câteva gânduri a transmis şi dna prof. Olga Morar, directorul şcolii, definindu-l „poetul nepereche". „El este cel care - a continuat prof. Olga Morar - a influenţat poezia, cultura noastră. Poeţii care au urmat apoi, au fost cei care şi-au luat izvoarele din poezia eminesciană. S-au întors spre Eminescu ca spre un izvor nesecat, în care au găsit metaforă, au găsit sensibilitate. Tocmai de aceea, într-o astfel de zi trebuie să lăsăm poezia să vorbească, să ne întoarcem spre acel Eminescu, cel care a visat atât de mult, care a iubit atât de mult şi s-a-nălţat la ceruri prin poezia sa."
„În faţa lui Eminescu nu putem face altceva decât să ne plecăm în semn de adânc omagiu", spunea dl Iosif Stegaru, care a fost prezent la acţiune din partea Societăţii Culturale „Filarmonia", împreună cu dl Dumitru Popa.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS