Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Creștem implicarea civică a tinerilor prin proiectul ,,Eroi în Devenire”!

Diverse
Tools
Typography

Asociatia The Da Vinci System implementează în perioada aprilie - august, proiectul ,,Eroi în Devenire”, prin care organizează o serie de 5 sesiuni de training în licee, o tabără de formare și o campanie de informare cu privire la importanța implicării civice în comunitatea din Turda și Câmpia Turzii, cu scopul de a crește gradul de implicare civică. Acest proiect este finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Comunitatea din aceste zone se confruntă cu provocări semnificative, iar de cele mai multe ori, majoritatea tinerilor din zona noastră sunt insuficient implicați în comunitate. Mai mult, grupurile cu care asociația colaborează întâmpină adesea dificultăți în realizarea acțiunilor comunitare, din cauza resurselor limitate pe care le au la dispoziție. De aceea, este foarte important să intervenim punctual, la nivel de formare, sprijinind oamenii în ceea ce privește dezvoltarea de competențe civice.

Proiectul „Eroi în devenire" are scopul de a crește gradul de implicare civică în rândul tinerilor și de a promova dezvoltarea competențelor necesare pentru o implicare eficientă în comunitate. Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este să ofere elevilor de liceu activități educaționale și de formare, care să îi ajute să înțeleagă importanța implicării civice și să le dezvolte competențele necesare pentru a se implica în mod eficient în comunitate. În acest sens, pe lângă activitățile de formare în liceele din comunitate va fi organiztă și o tabără de formare, care va oferi participanților oportunitatea de a-și îmbunătăți cunoștințele în domeniul implicării civice.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

„Comunitatea Urbană Arieș este o comunitate vibrantă, cu potențial enorm pentru dezvoltare și progres. Cu toate acestea, observăm un grad scăzut de implicare civică în rândul tinerilor, ceea ce poate limita dezvoltarea și îmbunătățirea comunității noastre. Prin intermediul acestui proiect, ne propunem să abordăm această problemă și să generăm schimbări pozitive durabile.’, a declarat Iulia Cîmpean, coordonatorul proiectului ,,Eroi ]n Devenire”, Asociația The Da Vinci System.

***

Contact:

Nume: Cîmpean Iulia Denisa

Funcţie persoană de contact: Coordonator Proiect

Număr de telefon: 0756 252 409

Adresă de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

***

Descrierea Asociației The Da Vinci System: Suntem o organizație  pentru tineret care oferă tinerilor din Comunitatea Urbană Arieș oportunități de dezvoltare în domenii insuficient deservite. Având un istoric de opt ani de implicare, asociația a contribuit la formarea a întregi generații de tineri implicați, prin intermediul inițiativelor civice și de educație non-formală. Tipuri de proiecte derulate: Inițiative care dezvoltă skill-uri STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) sau hard skills precum stăpânirea unor softuri de editare (Adobe Illustrator, Photoshop, Premiere Pro, After Effects, etc.), programare, web development.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS