Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Final de Proiect “Minişcoala de vacanţă la Biblioteca Municipală T Murăşanu Turda. Ateliere de lectură”

Diverse
Tools
Typography

Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda a încheiat astăzi atelierele gratuite ale Minișcolii de vacanță organizate zilnic în perioada 20 Iunie-7 Iulie 2023, orele 12-15, la sediul Filialei Oprişani a Bibliotecii Municipale “Teodor Murăşanu” Turda cu elevi ai Școlii gimnaziale ”Andrei Șaguna” Turda: Beldean Darius Sebastian, Filipaș Bogdan Ștefan, Füstös Cristian Mihai, Marton Tudor Ciprian, Mărginean Abel, Mărginean Maya Adina, Nicoară Antonia Maria, Pleșoiu Marc, Șomlea Rahela Abigail și Teodorescu Levi.

Proiectul a avut ca scop stimularea interesului pentru lectură în perioada şcolarităţii, în vederea atenuării unora din cauzele care pot genera eşecul şcolar, cultivarea gustului pentru lectură, pentru frumos, exersarea limbajului şi a posibilităţilor de comunicare, prin activităţi în parteneriat între şcoală şi bibliotecă și a fost coordonat de Iurean Stanca-Maria și Moldovan Ioana, profesoare pentru învăţământ primar la Școala gimnazială ”Andrei Șaguna” Turda. Obiectivele urmărite sunt stimularea gustului pentru lectură al elevilor, apropierea elevilor de carte şi de cuvântul scris, realizarea de ateliere de lectură susţinute de elevi, formarea unei atitudini de grijă şi de respect faţă de carte, îmbunătăţirea comunicării orale şi stimularea interesului pentru citit-scris, cunoaşterea instituţiilor care se ocupă de apariţia, distribuirea sau păstrarea cărţilor, stimularea cititului de plăcere, evidenţierea învăţămintelor desprinse din text, descoperirea, înţelegerea, asocierea cuvintelor noi şi integrarea lor în vocabular  și îmbogăţirea vocabularului şi elemente din matematică. Activitățile au cuprins vizite la bibliotecă, activităţi de lectură (lectură predictivă şi lectură explicativă), prezentarea textului citit, întâlnire cu bibliotecari, matematică, caligrafie.

Astăzi fiecare din elevii participanți a fost răsplătit de către bibliotecă cu o diplomă, un joc de îndemânare tip ”labirint” și o ciocolățică. Doamna învățătoare Stanca Iurean i-a răsplătit pentru eforturile lor din aceste zile cu picturi pe față, făcând din ei personaje preferate.

Daniela Deac
Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda
Tel: 0745.64.66.64, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS