Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Concluzii pe baza filmelor vizionate în cadrul proiectului ,,Cinema pentru democrație”!

Diverse
Tools
Typography

Asociația Civic Arieș implementează în perioada aprilie - august, proiectul ,,Cinema pentru democrație”, prin care organizează o serie de 8 sesiuni de vizionare de filme care promovează valorile democratice în școlile din Comunitatea Urbană Arieș și un Festival al Meșteșugarilor prin care promovează formarea unor competențe creative (pirogravură, pictat pe față și modelaj din baloane) în rândul elevilor din zona rurală.

Acest proiect este finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Accesul la astfel de activități educaționale și culturale este adesea limitat în aceste comunități, iar proiectul "Cinema pentru Democrație" a deschis uși și a îmbogățit experiența copiilor din zonele rurale. Prin promovarea valorilor democratice și dezvoltarea abilităților meșteșugărești, acest proiect a contribuit la creșterea încrederii și la stimularea creativității copiilor, oferindu-le o perspectivă mai amplă asupra lumii și oportunități de dezvoltare personală

Proiectul „Cinema pentru democrație" are ca scop creșterea nivelului de conștientizare și înțelegere a valorilor democratice și a importanței acestora. Discuțiile și dezbaterile generate de filme au condus la concluzia importantă că valorile democratice sunt fundamentale pentru o societate echitabilă și armonioasă. Copiii au înțeles că libertatea de exprimare și drepturile individuale trebuie protejate și respectate, iar corectitudinea și egalitatea sunt aspecte cruciale în relațiile interpersonale. Au realizat că, prin responsabilitatea civică și participarea activă, pot contribui la construirea unei comunități mai bune.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

„Proiectul "Cinema pentru Democrație" a adus o rază de lumină în mediul rural, oferind oportunități inedite pentru copiii din comunitățile rurale de a se implica și de a învăța despre valorile democratice. Prin intermediul a opt sesiuni de film interactive, urmate de un festival al meșteșugarilor, această inițiativă a reprezentat o etapă importantă în promovarea educației și a culturii democratice.’, a declarat Șăulean David-Robert, coordonatorul proiectului ,,Cinema pentru democrație”, Asociația Civic Arieș.

***

Contact:
Nume: Șăulean David-Robert
Funcţie persoană de contact: Coordonator Proiect
Număr de telefon: 0738 855 828
Adresă de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

***

Descrierea Asociației Civic Arieș: Asocialția Civic Arieș contribuie activ la dezvoltarea infrastructurii organizatorice si civice a Comunității Urbane Arieș prin multitudinea de întâlniri comunitare cu celelalte ONG-uri din zonă,  prin negocieri cu Instituții Publice pentru a crește accesibilitatea ONG-urilor în spațiile deținute de acestea, dar și prin diferite proiecte pe care le organizează.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS