Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Impresiile inocente ale unui copil care a vizitat Compania de Apa ARIES

Diverse
Tools
Typography

Înaintea sărbătorilor de Paști, în cadrul săptămânii „ALTFEL", multe școli din Turda și din Câmpia Turzii și-au exprimat dorința de a vizita CAA. Stația de tratare de pe strada Bogata, dar și Stația de Epurare din Câmpia Turzii au fost gazdele a peste 200 de elevi, liceeni și copii de grădiniță.

Reprezentanții companiei au stat la dispoziția copiilor, zilnic, timp de o saptămână, oferindu-le informații pe înțelesul și priceperea lor. Cea mai mare mulțumire pentru Compania de Apă a fost bucuria copiilor care au fost în vizită și impresia bună pe care au avut după această experiență.
Mai jos sunt câteva rînduri scrise de către o elevă de clasa a VIII-a de la școala „Andrei Mureșanu", impresii care confirmă din plin faptul că aceste vizite la CAA sunt de folos copiilor și le oferă informații despre un element cu care ne „întâlnim" zilnic în viața noastră: APA.

"Astazi, 10.04.2014 am fost in vizita la Compania de apa Aries . La inceput , nu stiam la ce sa ma astept . Credeam ca va fi plictisitor , mai ales cand am ajuns si am vazut niste bazine mari . Ma gandeam ca o sa ne povesteasca cineva tot felul despre ele si apoi vom pleca acasa . Am ramas foarte placut impresionata , da , ne-a povestit un domn despre acele bazine , dar ne-a oferit ocazia sa urcam sus sa vedem ce este acolo . A fost foarte frumos deoarece nu mai vazusem in viata mea asa ceva. In unul din acele doua bazine mari era doar apa . Cred ca nu mai vazusem atata apa de cand am fost in vacanta cu parintii la Marea-Neagra.Spre surprinderea mea , era apa curata si desi bazinele erau foarte adanci aproape ca se vedeau fundurile acestor . Acesta a fost primul lucru care m-a impresionat. Dupa ce am coborat de sus cu multa atentie , am intrat intr-o camera unde erau ca un fel de cisterne doar ca mai micute pe care era inscriptionat semnul de pericol si scria gaz toxic sau clor . Pe peretii incaperii erau o multime de aparate care pareau foarte complicate de manuit asa ca dupa putin timp am iesit din acea camera . Urmatorul pas l-am facut intr-o sala plina de bazine cu apa . Erau cam 7-8, dar doua din ele faceau bulbuci de parca eram la jacuzzi . Apoi , cu ajutorul unui aparat un angajat a dat drumul apei din primele doua bazine iar ea s-a scurs ca o cascada pe marginea bazinelor intr-un sant comun . Nu mai vazusem asa ceva pana azi. Dupa ce am iesit uimiti de acolo , am asteptat putin si am intrat in laboratorul companiei . Cand am intrat , pentru inceput o doamna ne-a rezumat pe scurt ceea ce va urma . Am intrat intr-o salita unde am determinat pH-ul apei si multe altele cu ajutorul unor aparate sofisticate de care am ramas placut impresionata . Cand am terminat acest tur , oamenii care lucrau acolo ne-au dat cateva mingi de fotbal si palete ca sa ne jucam pe gazonul din curtea companiei . Din fericire a fost si vreme frumoasa asa ca ne-am jucat fotbal aproape toti sau ne-am odihnit deoarece era o bancuta si o masa de lemn . Imi pare extrem de rau deoarece initial credeam ca ma voi plictisi . As vizita de cate ori as avea ocazia Compania de apa Aries . Mi-a placut foarte mult si sper sa mai merg acolo cat de curand mai ales ca cei de acolo ne-au povestit toata istoria apei , adica , prin cate operatiuni trece apa incepand de la locul de unde ea este adusa in cadrul companiei pana ce ajunge in paharele noastre."
Popa Bianca Ioana , clasa a VIII-a A școala Andrei Mureșanu Turda.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS